Gülnar'da Soğuk Hava Deposu Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülnar Taşoluk Mahallesi’nde yaptırılan Soğuk Hava Deposu ile birlikte bir dizi tesisin açılış ve temel atma töreni gerçekleşti.

08 Ekim 2015 Perşembe, 11:58
Gülnar'da Soğuk Hava Deposu Açıldı
-

Açılışa, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Milletvekilleri Ali Öz ve Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, Gülnar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Emiş Işık, MHP milletvekilleri adayları, ilçe belediye başkanları, MHP ilçe başkanları, MHP ilçe kadın kolları başkanları, meclis üyeleri, Gülnarlı muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Soğuk Hava Deposu’nun açılışının yanı sıra Gezende Mahallesi Seyir Terası düzenlemesi, Kuskan Mezarlığı’nın tadilatı, Bereket Mahallesi Kutlubey Camii bakım ve onarımı, Çakırın Deresi Biriktirme ve Terfi Merkezi yapımı, İshak Mahallesi ilave şebeke yapımı, Ilısu İçme Suyu Projesi yapımı, Ergenekon Konut Parkı yapımı, 1. kat 40,7 km asfalt, 2. kat 50 km asfalt yol açılışı yapılırken, Büz Fabrikası Temel Atması da gerçekleştirildi.

Gülnar Soğuk Hava Deposu’nun Türkiye’de yerel yönetimler açısından bir ilk olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “İlk defa bir belediye, Soğuk Hava Deposu Tesisi’ni hayata geçirerek, üreticinin ürünlerine katma değer sağlıyor. Bizler bu hizmeti gerçekleştirmenin gururunu sizlerle paylaşıyoruz” dedi.

Depo sayesinde üreticinin depolama sorunlarından kaçmak için ürünü daha dalındayken düşük fiyata satmak zorunda kalmayacaklarını belirten Başkan Kocamaz, “Böylece tüccarların üreticiler üzerindeki baskısı azaltılacak, üretim teşvik edilecek, modern depo işletmeciliğinin ve elmacılığın gelişmesine yardımcı olunacak. Soğuk Hava Depomuz, işçi istihdamı sağlamasının yanında nakliye maliyetlerinin azalması ve satış fiyatlarının artmasıyla yapılan hesaplamalara göre ilçe ekonomisine yaklaşık 6 milyon 600 bin TL girdi sağlayacaktır” diye konuştu.

Konuşmasında Gülnar’da yapılan hizmetlerden de bahseden Başkan Kocamaz, “Ilısu İçme Suyu Projesi ve İshak Mahallesi ilave şebeke yapımı hizmetlerini hayata geçiriyoruz. Bunun yanı sıra Çakır Deresi biriktirme ve terfi merkez yapım işi ve Gülnar Belediyesi Büz Fabrikamızın da temelini inşallah bugün hep birlikte atacağız” dedi.

Gezende Mahallesi Seyir Terası düzenlemesinin de yapılarak, Gülnar’ın güzelliklerini ortaya çıkaracaklarını söyleyen Başkan Kocamaz, “Ergenekon Konutlarımızın park yapımını da bugün bu törende başlatarak, semtimize güzel bir park kazandırmış olacağız. Bereket Mahallesi Kutlubey Camimizin bakım onarım ve tadilatını da gerçekleştirerek, Gülnarı’mıza yakışan bir camiyi hizmetinize sunacağız. Ayrıca Kuskan Mezarlığımızın geçmişimize uygun şekilde düzenlemesini yaparak mezarlığı inançlarımıza yakışır bir şekilde hizmete sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Gülnar’ın yapılan çalışmalarla daha kolay ve güvenli bir ulaşıma kavuştuğunu belirten Başkan Kocamaz, Gülnar’a 1. kat 40.7 km asfalt ve 2. kat 50 km asfalt yol çalışması yaptıklarını, çalışmalarına devam edeceklerini ve 35 km daha asfalt dökeceklerini belirtti.

Mersin’in tarım bakımından oldukça verimli topraklara sahip olduğunu, yurt içi ve yurt dışına giden meyve sebzenin önemli bir bölümünün Mersin’de üretildiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Bu topraklarda yetişen ürünler, lezzeti ve kalitesi ile tüm dünyaya ününü duyurmuştur. Bunların yanı sıra son yıllarda tropikal meyve sebze üretimi de bölgemizde hızla artmaktadır” dedi.

Tarıma destek vermek, verimliliği artırmak ve üreticilere katma değer sağlamak amacıyla önemli projelere öncelik verdiklerini belirten Başkan Kocamaz, 12 adet Sulama Tesisi Projesi’nin 7’sini tamamlayarak, toplam 219 km sulama borusu ile 66 bin 759 dekar araziyi sulamaya açtıklarını ifade etti. Ayrıca 66 adet Sulama Tesisi kapsamında 52 tesise 154 km boru temini sağladıklarını ve Sulama Kooperatifleri’ne teslim ettiklerini sözlerine ekledi.

Başkan Kocamaz, 8 ilçede kurdukları 12 Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi ile üreticinin en büyük problemlerinden biri olan iklim koşullarının ürünlere olan etkisini azaltacaklarını belirtti.

Başkan Kocamaz, üreticilerin ekonomilerine katkı sağlamak için, üreticilere 50 bin 400 adet nergis soğanı dağıttıklarını, ekonomik değeri yüksek olan 200 bin adet zeytin fidanını da yakın zamanda dağıtacaklarını söyledi. Ayrıca Örtü Altı Domates Yetiştiriciliğinde Yapışkan Tuzak Yaygınlaştırma Projesi kapsamında da 90 bin adet tuzak dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı