Gültak, "Geçmişte Akdeniz’de Yapılmayan İşler Bunlar"

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, belediyenin meclis üyeleri ile birlikte yapılan hizmetleri yerinde inceledi

15 Şubat 2022 Salı, 21:20
Gültak, "Geçmişte Akdeniz’de Yapılmayan İşler Bunlar"
-

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, belediyenin meclis üyeleri ile birlikte, Akdeniz Lojistik Mesleki Eğitim Projesi kapsamında başlatılan simülatörlü liman vinç operatörlüğü eğitimi verilen merkezi, birkaç hafta önce ziyarete açılan Mersin’e İz Bırakanlar Müzesi ile Metropol Gökdelen binası 29’uncu katında, üniversite sınavına hazırlanan gençlere ücretsiz kurs verilen etüt merkezini ziyaret etti.

“Simülatör destekli ve sertifikalı liman vinç operatörlüğü eğitimi veren ilk belediyeyiz”

Akdeniz Belediyesi’nin yürüttüğü Lojistik Mesleki Eğitim Projesi’nde, Mersin Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, MIP, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yer aldığını belirten Başkan Gültak; “Yaklaşık 4 buçuk milyon liralık hibe bir proje. İki etaptan oluşan projenin ilk etabı zemin kattaki lojistik alan. Limanda yüksek vinçleri kullanacak gençleri simülatör desteğiyle eğitiyoruz. Kurs bitince sertifika alacaklar. Yabancı dilleri olması halinde dünyanın her yerinde iş bulabilecekler. Türkiye’de simülatör destekli ve sertifikalı liman vinç operatörlüğü eğitimi veren ilk belediyeyiz. Ülkemizde bunun başka bir örneği yok. Daha çok bu işler alaylı yapılıyordu ama ilk kez bilimsel şekilde yapılıyor. 80 kursiyerimiz 40 saat pratik, 100 saat de cihaz üzerinde eğitim görecekler. Bitirdiklerinde de devasa vinçleri kullanabilecek tecrübeli elemanlar olacaklar” diye konuştu.

“Kurslarımız, iş dünyasının en çok talep ettiği meslekler belirlenip açıldı”

Merkezin ikinci katındaki Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri Projesi kapsamında verilen eğitimleri de değerlendiren Başkan Mustafa Gültak, buradaki kursların, İŞ-KUR Genel Müdürlüğü’nce, iş insanları, sanayiciler ve organize sanayi bölgelerini kapsayan anket sonucu en çok ihtiyaç duyulan mesleklerin belirlenip verildiğini anlattı. Başkan Gültak; “Biz de anket sonucu en çok ihtiyaç olduğu belirlenen Autocad ve 3Ds Max, Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Ön Muhasebe ile Halkla İlişkiler mesleklerini seçtik. Bu alanlarda 72 kursiyerin katıldığı eğitimler 6 ay sürecek. Bu eğitimleri bitiren kursiyerlerimizin hızlı bir şekilde serbest piyasada iş bulmalarını hedefliyoruz” dedi.

“Geçmişte Akdeniz’de yapılmayan işler bunlar”

Sözlerini, proje ortaklarına teşekkür ederek sürdüren Başkan Gültak; “Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ayrıca teşekkür ediyorum. Onların himayelerinde ve Sayın Bakanlarımızın verdiği desteklerle 1 lira dahi harcamadan bu hibe projeleri Akdeniz ilçemizde yaşayan insanlarımız için hayata geçirmiş olduk. Bugün, farklı siyasi partilerden Meclis üyelerimizle birlikte bu merkezlerimizi ziyaret ettik. Projeleri çok beğendiklerini ve memnun kaldıklarını söylemeliyim. Çünkü geçmişte Akdeniz ilçemizde yapılmayan proje ve işler bunlar” ifadelerini kullandı.

Gençleri üniversite sınavına hazırlayan etüt merkezini ziyaret

Başkan Mustafa Gültak ve beraberindeki Meclis üyeleri ardından; Akdeniz Belediyesi tarafından Metropol Gökdelen binasının 29’uncu katında hizmete açılan, üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere ücretsiz kurs verilen etüt merkezini ziyaret etti. Burada meclis üyeleri ile birlikte ziyaret eden Başkan Gültak; eğitim sürecine büyük önem verdiklerinin altını çizdi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan gençlere imkân sunmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Kursa katılan gençlerle sohbet eden Başkan Gültak ve Meclis üyeleri, hayal ettikleri üniversite ve bölümleri kazanmaları için çok çalışmalarını, böylelikle hem ailelerini hem de kendilerini gururlandırmalarını istedi.

“Vatandaşlarımızı İz Bırakanlar Müzesi’ne bekliyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Meclis üyeleri ile birlikte, Akdeniz Belediyesi tarafından İz Bırakanlar Müzesi’ne dönüştürülen ve geçen haftalarda ziyarete açılan Tarihi Mersin Evi’ni de gezdi. Burada da kısa bir açıklama yapan Başkan Gültak; “Burası 8 odalı tarihi bir Mersin Evi idi. Ama yanmış, yıkılmış harabeye dönmüştü.

Şimdi ise yeniden hayat buldu ve şehrimizin tam ortasında bir müze haline geldi. İnsanlarımızın rahatlıkla gelip gezebileceği, çaylarını kahvelerini içebilecekleri butik bir alan. Mersin deyince akla gelebilecek birçok tarihi kişilik, siyasetçi, yazar, sanatçı ve sporcular burada. Mersin’i tanımak isteyen herkesi buraya davet ediyorum. Güzel bir müze ortaya çıktı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı