Güneş Enerji Santrali Projesi Tarsus'ta Törenle Hizmete Girdi

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’a her hafta yeni bir hediye vermeye devam ediyor.

19 Ekim 2018 Cuma, 16:34
Güneş Enerji Santrali Projesi Tarsus'ta Törenle Hizmete Girdi
-

Gerçekleştirdiği projelerin sevincini Tarsuslularla kucaklaşarak yaşayan Başkan Can, bu hafta Güneş Enerjisi Santrali (GES) açılışında Yeni Mahalle’li hemşerileriyle buluştu.

Tarsus Belediyesi tarafından projelendiren pazar yeri, belediye binaları çatılarına konuşlandırılan Güneş Enerjisi Santralleri (GES) Yeni Mahalle Pazar yerinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dünyanın fosil yakıtlarla ısınmaya ve kirlenmeye devam ettiği süreçte, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla yurt çapında takdir kazanan Tarsus Belediyesi 20 Milyon liralık Güneş Enerjisi Santralini hayata geçirdi.

Açılış programında, ilk olarak söz alan Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’dan ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’dan ne istediysek sevgilerini ve hizmetlerini sonuna kadar aldık. Eksiklerimizi gediklerimizi kendilerine ilettik ve her zaman yanlarımızda olduğunu gördük. GES projemiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Üretken belediyecilik anlayışından yola çıkarak kalıcı ve artı değer sağlayan projelere imza attıklarının belirtti.

Yılda 4 Milyon liralık elektrik üretecek bu tesisin, sağladığı tasarrufun yanında paha biçilemez çevresel fayda da sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Şevket Can,
vatandaşlara yapımı tamamlanan ve yakın zamanda tamamlanacak olan projelerin müjdesini verdi.

Yeni Mahalle sakinlerinin yoğun sevgi gösterileri ve tezahüratlarıyla karşılanan Başkan Can, konuşmasında “Cami isteyene cami, Cem Evi isteyene Cem Evi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diyerek birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Başkan Can, “21 yıllık belediyecilik geçmişimle şehrimize yapılanı, yapılacağı, vatandaşlarımızın ihtiyacını ve isteklerini bilen biriyim. Bu işin çıraklığından geliyorum. Tarsus’ta yapılanlarda imzam, alın terim, her sokakta, her caddede ayak izim vardır. Başta Yeni mahalle, Bağlar, Gaziler, Altaylılar, Ergenekon, Şehitler Tepesi, Akşemsettin, Kırklarsırtı mahallelerimizin tamamını Cetvel diye nitelendiririz. Biz 94 yılından bu tarafa Cetvellilerin duasını desteğini alarak bu günlere geldiğimizi biliyoruz, unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle bütün hemşehrilerimize ve özellikle Cetvel mahalle sakinleri olarak sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin duası ve desteğini alarak burada olduğumuzu biliyoruz. Besmeleyi çektikten sonra Tarsus’umuzu masaya yatırdık. Projemizi yapmadan önce vatandaşımızın isteği doğrultusunda muhtarlarımızla birlikte karar veriyoruz. Çok cami yaptı diyorlar, cami yaptığımız mahallere sorun siz mi istediniz diye. Biz burada ne hizmet yapmışsak mahallelerin isteği doğrultusunda hizmet gerçekleştirdik. Cami isteyene cami, taziye evi isteyene taziye evi, park isteyene park, Pazar yeri isteyene Pazar yeri, halı saha isteyene halı saha, cem evi isteyene cem evi yapmanın mutluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Kimse siyaset yapmasın, elinizi vicdanınıza koyun, bu dünyanın altı da var. Bu dünyada hepimiz bir şekilde imtihan veriyoruz. Kimimiz açlıkla, kimimiz varlıkla, kimimiz hastalıkla, kimimiz çalışarak, kimimiz konumuzla komşumuzla kul hakkıyla. Hepimiz imtihandayız. Bizim harcadığımız parada bütün hemşerilerimizin hakkı var. Gösteriş olarak yapsaydık Yeni Mahallenin her tarafını sıcak asfalt yapardım. Geri sökmem gerekecekti. Kimse kusura bakmasın alt yapısı olmadan asfalt veya parke yapmam. Sökeceğimiz bir daha masraf edeceğimiz yere yapmamız doğru değil. Bunun da bir hesabı var. Bu düşünceyle yola çıktık. Yeni mahalleye ne yapabiliriz diye düşündüm, imarını değiştirmediğimiz müddetçe hiç bir şey yapamazdık. Yeni mahallede yeşil alan yok, sokaklar dört beş metre, arsalar yüz metre yüz elli metre, tek katlı iki katlı evler var, Yeni mahallenin imarı değişmesi lazım, yenilenmesi lazım diyerek iki buçuk yıl imar değişikliği yapmak için mücadele ettik. Şu anda siz değerli hemşerilerimizin kapısı müteahhitler tarafından çalınmaya başladı. Herkes de şunun hakkını versin, imar değişikliği kolay değildir.

Biz burada ayrım yapmadan, ayırmadan, dili, dini, ırkı, milleti ve memleketi, partisi ne olursa olsun biz hizmet ediyoruz. Gündüz yorulmadan gece uyumadan 7/24 çalışıyoruz. Tarsus’ta yaşayan 336 bin hemşerilerimize büyük şehir yasasını hissettirmemiz dahi büyük başarı. Yüzde 60 gelirimiz azalmış, 45 mahalleye hitap ederken 179 mahalleye çıkmışız. Hizmetimizle yaptığımız çalışmalarımızla Tarsus’ta destan yazıyoruz. Bu da böyle bilinsin. Açılışını yapacağımız GES projemizle yılda 4 milyonluk elektrik üreteceğiz, hem elektriğe para vermeyeceğiz hem de elektrikten para kazanacağız. Bu da bütün hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.
Bizim çalışmakla ilgili bir sıkıntımız yok. Bizim birinci önceliğimiz huzurumuzun ve kardeşliğimizin bozulmamasıdır. Görevimiz sadece yol yapmak, park yapmak değil, bir tek vatandaşımızın dahi burnu kanamaması için çalışıyoruz. Çocuklarımıza rahat ve huzurlu bir şehir bırakmak için çalışıyoruz. Dilim neyi söylüyorsa Allah şahidimdir kalbim onu onaylıyor. Yapamayacağım hiçbir şeyi söylemedim. Ben değil, biz olarak hareket ettim. Burada sevginin de huzurun da birliğin de beraberliğin de adresi Milliyetçi Hareket Partisi ve belediyeleridir. Bizim olduğumuz yerde ayrılık olmaz. Bizim olduğumuz yerde vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi ve insan sevgisi olur. Bu düşünceyle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Rabbim hepimizin birlikteliğini daim etsin. Rabbim ülkemizde ve şehrimizde huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin” dedi.

Doğayı Korumak Vatanı Korumaktır” fikriyle yola çıkan Tarsus Belediyesi bu hizmetiyle tüm ülkeye örnek olurken, açılışa gelen Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Millet Vekili Baki Şimşek, büyük şehirlerde bile bu kadar sık açılış yapılmadığını, bu kadar çok hizmetin vatandaşla buluşmadığını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ise, “Üretken Belediyeciliğin ne olduğunu merak edenler Tarsus’a gelip görsünler” şeklinde konuştu.

Taşdoğan, “Üretken belediyecilik yılmadan, yorulmadan çalışmaktır. Allah çivi çakandan, emek verenden Allah razı olsun. Başkanımız cami yapıyormuş, Cemevi yapıyormuş diye konuşuyorlarmış. Allah’a şükürler olsun ki cemevi yapıyor, cami yapıyor. Hırsızlık yapıyorlar deselerdi ne diyecektik. Bu kardeşinize, sizin çocuğunuza desteğinizin artarak devam edeceğine inanıyorum. Allah yardımcısı olsun, yolunu bahtını açık etsin. Güneş Enerji Santralleri Tarsus’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ekonomiye de Doğaya da Can verecek olan bu tesisin açılışı dualarla gerçekleştirilirken, Tarsus’taki tüm çocukların kirvesi olma iddiasındaki Başkan Can, tüm halkı 20 Ekim’de gerçekleşecek Sünnet Şenliği ve konvoya davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Don kişot
00:33
22 Ekim 2018 Pazartesi
Buna mı halk sevindi? Bedava güneşten elektrik faturası ödemeye... izin verilsin herkes güneş enerji paneli kurabilsin çatısına kendi elektiriğini üretsin evinde. Asıl çevrecilik budur halka fayda budur.
188.29.164.91
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti