Günlük Ücret Elci’lik Hariç Kişi Başı 150,00 TL Olarak Belirlendi

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdağ önderliğinde toplanan Tarımda İşverenler ile Tüm Elciler adına Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği Başkanı Cumali Erbay ve dernek yöneticileri tarım İşçilerinin Yeni Ücreti'ni belirlediler.

20 Ocak 2022 Perşembe, 13:53
Günlük Ücret Elci’lik Hariç Kişi Başı 150,00 TL Olarak Belirlendi
-

Yapılan görüşme neticesinde alınan kararın tüm işverenlere ve tarımda çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulunuldu

Tarsus Ticaret Borsasından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Tüm Elciler adına 01/01/2022 Tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda Tarım İşverenleri ile Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği ( Tüm Elciler Adına) arasında tarımda çalışacakların işçilik ücretleri sözleşmesi aşağıda belirlenen şartlar dahilinde olması kabul ve taahhüt edilerek karara bağlanmıştır.

1-)İşçi Ücreti iş bu sözleşmede belirtildiği üzere devletin Her yıl Ocak ayında açıkladığı ve yürürlüğe giren brüt asgari ücret oranında ( 5.004,00 TL) olmak üzere 1 Ocak tarihinde aynı oranda olacak şekilde işçilerin ücreti hesaplanır. 1 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022 tarihleri arası günlük ücret Elci’lik hariç kişi başı 150,00 TL olarak belirlenmiştir.( İşçi ücretleri yılda bir kez 1 Ocak tarihinde Asgari ücretteki artışa göre hesaplanır) Elci’ler kişi Başı 17.00TL ücreti İŞVEREN’den alacaktır. Elciler, İşverenden 167.00 TL alıp, işçiye 150,00 TL vermek zorundadır.

Çocuk işçi kesinlikle çalıştırılmaz.

2-)Pırasa çekicisi işçilerin ücretleri 1 Ocak ‘tan itibaren Elci ücreti hariç 170,00 TLdir. Elcilik ücreti 17.00 TL’dir.. Her 10 kadın işçiye 1 pırasa çekicisi erkek işçi çalıştırılır.( Kesinlikle fazla erkek işçi çalıştırılmayacak, sorumlusu çavuştur) Elciler, İşverenden erkek pırasa çekicileri için 187.00 TL alıp, erkek işçiye 170,00 TL vermek zorundadır.

Tüm ağır kalifiye işçiler için 187.00 TL geçerlidir.

3-) Elcilerin İŞKUR'a kayıt yaptırmaları zorunludur.İŞKUR'a kayıt yaptırmayan Elciler bu sözleşme hükümlerinden yararlanamayacaktır.İŞKUR'a kayıtlı olmayan Elcilerin ve işçi taşıma için kullanılan araçların İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından denetlenmesi kayıtlı olmayan elcilerin İŞKUR Müdürlüğüne bildirilmesi ve gerekli yasal işlemlerin yapılması 12/07/2018 tarihinde Kaymakamlık Makamında düzenlenen sözleşme hükümlerince yapılacaktır.

4-) Yukarıda belirlenen işçi ücretlerine mahsus çalışma saatleri 07:00 – 16:00 arasıdır ve bu saatlere kesinlikle uyulacaktır. Çalışma Mola ve dinlenme saatleri öğleden önce 15 dk, öğle arası 60 dk, öğleden sonra 15 dakikadır. Telefon ve diğer müzik aygıtlarının kullanımı Elcinin sorumluluğunda olup men edemediği durumda işçi ücretinden kesilecek miktar %10'dur.

5-) İzleme ve denetleme komisyonu 12/07/2018 tarihinde Kaymakamlık Makamında düzenlenen sözleşme hükümlerince yapılacak olup, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe İŞKUR Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım İşverenleri ile Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği ( Tüm Elciler Adına) Temsilcisinden oluşacaktır.

6-) Mücbir sebep halleri kapsamında yürürlükte olan yasal yaptırımlardan Elciler sorumludur. İşveren hiçbir şekilde sorumlu değildir. ( Örnek; Korona Virüsü salgını kapsamında yürürlükte olan, servis taşımacılığı doluluk oranı %50 yi aşmayacaktır.)

7-) 27 Mayıs 2010 tarihinde yayınlanan Tarımda İş Aracılığı Yönetmeliğinin ekinde bulunan Mevsimlik Tarım işi Sözleşmesi Kapsamında İşçi, İşveren ve Elci arasında sözleşme yapılır.Bu sözleşme hükümleri kapsamında iş ve işlemler yapılır. Yapılan sözleşme 10 iş günü içerisine İŞKUR Müdürlüğüne teslim edilmek zorundadır.İmzalanan sözleşmeler ile ilgili itilaf yaşanması halinde 5. Maddedeki heyet yetkilidir.Bu kararlar aşağıda ıslak imzaları olanlar tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir"

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tarsus İlçesinde Bir Süreden Bu Yana Haber Alınmayan Kişi Evinde Ölü Bulundu.
Cuma Gün Boyu Aralıklarla Etkili Olan Yağmur Hala Devam Ediyor, Peki Mersin’de Yarın Hava Nasıl Olacak? 9 Aralık Cumartesi Mersin Hava Durumu...
Mersin’in Silifke İlçesinde Ambulansa Çarpan Minibüs Devrildi, Sürücü ve Yanındaki Kişi Yaralandı
Meteoroloji Uyarmıştı, Gün Boyu Etkili Olan Sağanak Mersin’in 2 İlçesinde Çileye Döndü
Mezitli Belediye Meclis Üyesi CHP’li Hamide Oylumlu Geçirdiği Kaza Sonrası Kaldırıldığı Hastanede Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, En Başarılı Belediye Başkanları Arasında! Orc Araştırma En Başarılı Belediye Başkanlarını Açıkladı
Mersin Merkez Akdeniz İlçesinde Cami Minaresine Çıkan Kişi Ekiplerin İkna Çalışmasıyla İndirildi
Uluslararası Uyuşturucu Ticareti Yapan S.E.N. İsimli Şahıs Mersin Emniyetinin Çalışmasıyla Yakalandı
Mersin’de Yarın (8 Aralık Cuma) Okullar Tatil mi? Resmi Açıklama Yapıldı mı?
Silahlı Saldırı Sonucu Vefat Eden Sevilen İş İnsanı Tuncay Gengenç'in Katil Zanlısı Polisin Titiz Çalışmasıyla Yakalandı