Hakkari Kırıkdağ'da Doğaseverler Tarafından Anne Ayı ve Yavrusu Görüntülendi

Hakkari Kırıkdağ bölgesinde doğaseverler, bir anne ayı ve yavrusunu görüntüledi.

Hakkari Kırıkdağ'da Doğaseverler Tarafından Anne Ayı ve Yavrusu Görüntülendi
Hakkari Kırıkdağ bölgesinde doğaseverler, bir anne ayı ve yavrusunu görüntüledi.

Cennet Cehennem Vadisi, zengin doğal yaşamıyla bilinen bir alan olarak, dağ keçileri, keklikler, ayılar ve diğer yaban hayvanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölgeye giden doğaseverler, kayalıklardan inen anne ayı ile yavrusunu cep telefonlarıyla kaydetti. Görüntülerde, anne ayının yavrusuyla birlikte kayalıklarda ilerlediği anlar dikkat çekti.

Doğaseverler, ayıyı görünce "Gel, gitme" şeklinde seslendi. Bu sesler üzerine anne ayı kısa bir süre durakladı, ardından yavrusuyla birlikte yoluna devam ederek gözden kayboldu. Bu olay, bölgenin zengin yaban hayatını tekrar gözler önüne serdi ve doğaseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Anne ayı ve yavrusu arasındaki ilişki, doğanın güzelliklerini bir kez daha gözler önüne sererken, bu tür görüntülerin doğa koruma çalışmalarına da katkı sağladığı düşünülüyor. Hakkari’nin doğal yaşamı, bu tür anlar sayesinde daha fazla insanın ilgisini çekiyor ve bölgenin korunması için farkındalığı artırıyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin