Hakkari'nin Geçitli köyünde yaşayan Ferah Demir, yıllar önce tedavi amacıyla Ankara’ya gitti. Kalp yetmezliği nedeniyle iki çocuğunu kaybettikten sonra, hayatta kalan kızı Avşin Demir için 8 yıldır hastane odasında bekliyor. 20 yaşındaki Avşin, yaklaşık 8 yıldır Ankara'daki bir hastanede kalp destek cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Anne Ferah Demir, "Bu hastalık nedeniyle 27 yaşındaki kızımı ve 21 yaşındaki oğlumu kaybettim. Şimdi Avşin’i kaybetmek istemiyorum" şeklinde duygularını ifade etti.
Kızının durumu hakkında bilgi veren Ferah Demir, "Kızım kalbini adeta elinde taşıyor. Bu cihazla hayatta kalmaya çalışıyor. 8 yıldır hastanedeyiz ve durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor" dedi. Anne Ferah, kızı için kalp nakli beklerken, aynı zamanda umut dolu bir bekleyiş içinde kalıyor. 8 yıllık süreçte edindiği deneyimlerle, kızının yaşama tutunması için elinden geleni yapmaya devam ediyor.
Kalp nakli bekleyen Avşin Demir’in yaşam mücadelesi sürerken, anne Ferah Demir’in umut dolu bekleyişi de devam ediyor. Her geçen gün, kızı için hayata tutunma ve ona yeniden bir kalp bulma umuduyla dolup taşıyor.
