Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Yeniışık köyünde yaşayan Ayni Özbek, ailesinin geçim kaynağı olan ineğinin 200 metrelik bir uçurumdan düşerek telef olması sonrasında büyük bir üzüntü yaşadı. Özbek’in yaşadığı bu talihsiz olay, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından gündeme getirildi. Bu haberin ardından Yüksekova Kaymakamlığı ve hayırsever vatandaşlar, acılı aileye destek olmak için harekete geçti. Kaymakam Volkan Hülür, eşi Kübra Hülür ve Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan, Özbek ailesini ziyaret ederek onlara yardımda bulunmak amacıyla köye gitti.
Yardımın İçeriği
Ziyarette, Kaymakamlık ve hayırseverlerin katkılarıyla aileye toplamda 7 inek ve 5 buzağıdan oluşan 12 büyükbaş hayvan teslim edildi. Yüksekova Kaymakamı Volkan Hülür, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu belirterek, “Ayni teyzemizin yaşadığı olayı duyduğumuz an itibarıyla gerekli adımları attık. Bakanlarımız da konuyu takip etti ve bizlere selamlarını iletti” dedi. Ayrıca, devletin sosyal devlet anlayışı gereği mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla tüm imkânlarının seferber edildiğini vurguladı.
Ayni Özbek'in Teşekkürü
Yeni hayvanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ayni Özbek, destek veren Yüksekova Kaymakamlığına, hayırseverlere ve haberi duyuran basına teşekkür etti. Özbek, “İneğim ailemizin geçim kaynağıydı. Uçurumdan düştüğünde çok üzüldüm. Ancak şimdi yeni hayvanlarla geçimimi sağlama şansım oldu. Devletimize, kaymakamımıza ve yardımcı olan herkese minnettarım” dedi.
Özbek ailesinin yaşadığı bu olayı ve yapılan yardımları köy halkı da takdirle karşıladı. Gösterilen dayanışma ve hassasiyetten dolayı Yüksekova Kaymakamlığı ile hayırseverlere teşekkür ettiler.