Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile Turgut Özal Bulvarı kesişiminde yapımı devam eden Hal Katlı Kavşağı projesinde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60 seviyesine ulaştı. 29 Kasım 2025’te başlatılan proje, KDV dahil 750 milyon TL yatırım ile hayata geçiriliyor ve nisan ayında tamamlanması hedefleniyor. Projeyi yerinde inceleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye ve MESKİ bürokratlarından bilgi aldı.
Hal Katlı Kavşağı Projesi, kent içi ulaşımda önemli bir rol oynaması bekleniyor. Özellikle Doğu-Batı hattında kesintisiz bir transit akış sağlayarak trafik akışını büyük ölçüde rahatlatacak. Proje, hal ve sanayi bölgesinin lojistik yükünü hafifletme işlevi ile Mersin’in ekonomik dinamizmine uzun vadeli katkıda bulunacak. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde ulaşım konforunu artırmaya yönelik projeleri hızla sürdürüyor. Hal Katlı Kavşağı Projesi, teknik kapasitesi ve trafikte sağlayacağı rahatlama ile öne çıkan bir ulaşım yatırımı olarak dikkat çekiyor.
Amaç Trafiği Rahatlatmak
Başkan Seçer, projenin incelemesinin ardından kent trafiğini rahatlatmaya yönelik sürdürdükleri ve planladıkları projeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hal Katlı Kavşağı hakkında bilgi veren Seçer, "Buradaki ana hedef tıkanan trafiği rahatlatmak. Burası trafiğin yoğun olduğu bir bölge. Doğu-Batı hattında bin 150 metrelik bir çalışma gerçekleştiriyoruz ve bunun 685 metresi araçlar tarafından geçilecek. Kuzey-Güney hattında ise 670 metrelik bir çalışma da yapılacak. Bu bölgedeki bağlantılı yollar da projeye dahil edilecek." dedi.
Katlı Kavşak Projesinin Büyüklüğü
Hal Katlı Kavşağının 750 milyon lira yatırım bedeline sahip olduğunu belirten Seçer, "Yaptığımız her bir katlı kavşaktan yaklaşık 1,5 kat daha büyük olacak. Burada 7/24 esasına göre çalışıyoruz ve umuyoruz ki nisan ayında projeyi açacağız." şeklinde konuştu. Seçer, Mersin trafiğini rahatlatacak katlı kavşak ve tüp geçit çalışmalarına dair bilgiler de verdi.
Hal Katlı Kavşağı inşaatının tamamlanmasının ardından Kuyuluk Bütünleşik Kavşağı'nın yapımına geçileceğini belirten Seçer, "Bu çalışma, daha önce yaptığımız projelerden daha geniş olacak. Aynı zamanda iki katlı kavşak olacak. Kuyuluk ve Vatan Caddesi bölümlerini bir arada yapacağız. 2026 yılında bu iki projeyi tamamladıktan sonra Sayapark’a geçeceğiz. 2027 yılında o projeyi de bitirip, Beşyol Kuzey-Güney geçidini sağlayacak tüp geçidi inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile Mersinli Ahmet Caddesi kesişiminde de katlı kavşak projesi yapacaklarını ve bu projeyi 2028 yılında tamamlayarak Mersinlilerin hizmetine sunacaklarını vurguladı.
Kamuoyunda sıkça gündeme gelen Akbelen Katlı Kavşağı projesinin ise Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Seçer, bu konudaki gelişmeleri de takip ettiklerini belirtti.
