Halep'e 20 Yardım TIR'ı Gönderildi

Halep için Bursa'dan 20 TIR daha gönderildi. İşte detaylar...

18 Aralık 2016 Pazar, 21:01
Halep'e 20 Yardım TIR'ı Gönderildi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanan ve yakacak yardımlarının bulunduğu 20 TIR, Halep'teki Müslümanlara ulaştırılmak üzere Bursa'dan yola çıktı. 
Bursa Büyükşehir Stadyumu önünde yapılan törenle, 20 TIR yardım ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Törende, Halep'te yaşanan katliam kınanarak zorda kalan ve hayatını kaybeden Müslümanlar için dualar okundu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin çalışmalarıyla 20 TIR ve 500 ton yakacak malzemesinin Suriye'deki Müslümanlara gönderildiğini söyledi.
Başkan Altepe, Türkiye'nin dünyaya yardımda ilk sıralarda olduğunu belirterek, "Dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa, bizim milletimiz orada, hayırseverlerimiz orada. Büyük devlet, büyük bir millet böyle olur. Bu millet boşuna tarih yazmadı. Mağdurun dinine, diline, ırkına bakmıyoruz. Kimin başına bir felaket gelse biz hep yanında oluyoruz. Sadece devlet olarak değil, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak da Bursalı hayırseverlerle her yerdeyiz. Suriye de bizim bir parçamız, iyi ki Türkiye onların yanında. Onların da sığınabileceği en büyük liman Türkiye. İyi ki Türkiye gibi büyük bir dostları var. Bugün belki zorluk çekiyorlar, dünya onları görmek, duymak istemiyor. Ama gelecekleri inşallah parlak. Çünkü artık Türkiye ile bütünleştiler. Zaten kaderimiz beraberdi, şimdiden sonra da hep beraber olacağız" diye konuştu.
Başkan Altepe, bugüne kadar Bursa'dan Suriye'ye gönderilen yardımların 420 TIR'ı bulduğunu ifade ederek, "Bunlar yetmez, sonuna kadar, o milletin yüzü gülene kadar yardımlarımızı göstereceğiz. Dost her zaman belli olmalı. Bizler de bu dostluğumuzu göstereceğiz. Onlar huzura erinceye kadar bizler de onlar için mücadele edeceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Av. Hakkı Aygün ise, "Halep'te şu anda çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu sıkıntılı ortamda 'Halep İçin Harekete Geç' diyerek bir kampanya başlattık. Kısa sürede, yardım sevkıyatı başladı. Bu suskunluk ortamında Türkiye ayağa kalkmış durumda. Devletimizle, milletimizle, kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla hep beraber Halep'teki kardeşlerimiz için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından içerisinde yakacak malzemesi bulunan yardım TIR'ları dualarla uğurlandı.






haberturk

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”