Hastanedeki Klima Problemine Kamu Hastaneleri Birliğinden Açıklama

Mersin'in Tarsus ilçesi Devlet Hastanesinde yaşanan "Klima Problemi"ne ilişkin Kamu Hastaneleri Birliği'nden Açıklama geldi.

06 Temmuz 2017 Perşembe, 09:55
G: 06.07.2017 - 09:58
Hastanedeki Klima Problemine Kamu Hastaneleri Birliğinden Açıklama
-

Klima Problemine Kamu Hastaneleri Birliği'nden Açıklama
 
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin üzerinde hassasiyetle durduğu ve cemiyete ait haber sitelerinde çıkan Tarsus Devlet Hastanesi ana ve ek binasında yaşanan “klima sorunu” ile ilgili olarak Mersin İli Kamu Hastaneleri Birliği'nden bir açıklama yapıldı.

Birliğin Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Tarsus Devlet Hastanesinde klimalardan kaynaklı şikayet ile ilgili olarak Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden  konu ile ilgili olarak yapılan açıklamadır.

Tarsus Devlet Hastanesi iki hizmet binasında sağlık hizmeti vermektedir. Her iki bina da maalesef fiziksel olarak istenilen konforda sağlık hizmeti sunumunda yetersiz kalmaktadır. Ancak hizmet sunumu devam ettiği sürece teknik ve fiziksel yetersizliklere çözüm bulma noktasında yükümlülüklerimiz bilincindeyiz.

Bu amaçla son iki yıldır Tarsus Devlet Hastanesinin fiziksel olarak yenilenmesi için Sayın Kalkınma Bakanımız ve Sayın Sağlık Bakanımızın destekleriyle Genel Sekreterlik olarak büyük çaba harcadığımızın bilinmesini isteriz.

Zira bu dönemde tüm yoğun bakım üniteleri, acil servis fiziksel ve teknik olarak yenilendi. Hastanenin ıslak zeminlerde ve hastane alt yapısındaki yenileme projeleri ve ihaleleri bitirilerek sözleşme aşamasına getirildi. Temmuz sonu Ağustos başında tadilatlar başlayacak . 2016 sonu 2017 yılı başında servis ve polikliniklerin klima sistemleri VRF sistemleri ile yenilendi.

Ameliyathane hijyenik klima sisteminin komple yenilenmesi üzerine proje yapıldı ihale hazırlıkları yapılmaktadır. Binanın eski olmasından dolayı teknik zorluklar bu projelerin hayata geçirilmesinde hız kısıtlayıcı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yine de zaman zaman sistemlerde oluşan aksamalara hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir. Buna rağmen münferit bazı durumlar oluşmaktadır. Ameliyathanede gün içerisinde mevcut hijyenik klimaların yetersiz kalması  zaman zaman nem oranları ve sıcaklık artışlarına sebep olmaktadır.

Bu da kamu oyunda klimaların çalışmadığı, gerek çalışanların gerekse hastaların riske atıldığı şeklinde yanlış bilgilendirmelere sebep olmaktadır. Ameliyathane, Yoğun Bakım üniteleri veya servislerde klima sistemleri çalışmaktadır.

Sadece ameliyathanede teknik ve fiziksel olarak klima sisteminde havaların aşırı ısınmasından ve sistemin eski olmasından kaynaklı sıkıntılar yaşanmakta, ancak bu sıkıntılara alt yapının elverdiği ölçüde müdahale edilerek hastalarımız ve çalışanlarımızın bundan olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmektedir.

En kısa sürede ameliyathane klimaları yenilenerek bu gibi sorunların yaşanmaması sağlanacaktır. Bunun ile ilgili hazırlıklarımız tamamlanmak üzeredir. Bu esnada hastalarımızın güvenliği ve sağlığını riske atacak hiç bir duruma izin verilmeyeceğinin de bilgisini vermek isteriz."
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”