Hatay’da son günlerde etkisini gösteren yoğun kar yağışı, gece saatlerinden itibaren hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından, Altınözü ilçesinde yer alan bir zeytinyağı fabrikasının çatısı, biriken kar kütlesini kaldıramayarak çökmeye başladı. Olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Görüntülerde, çatı park halindeki bir traktör, kamyonet ve hafif ticari aracın üzerine devriliyor. Neyse ki, olay anında araçlarda kimse bulunmadığı için yaralanma yaşanmadı. Ancak hafif ticari aracın camında hasar meydana geldiği belirtildi.
Çevre sakinleri, bu tür olayların önüne geçmek için fabrikaların çatılarına yönelik düzenli kontrol ve bakım yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ağır kar yağışlarının benzer olumsuzluklara yol açabileceği konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.