Olay, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) personelinin sağladığı ilk yardım eğitimi sonucunda gerçekleşti. HBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programları, acil durumlara karşı hazırlıklı bir personel yetiştirmek amacı taşımaktadır. Bu eğitimler, bir vatandaşın hayatını kurtarmasına olanak sağladı. Antakya otobüs terminalinde görevli güvenlik personeli, nedeni bilinmeyen bir şekilde bayılan kadını fark ederek hızlı bir şekilde müdahale etti.
Müdahaleyi gerçekleştiren güvenlik görevlisi, daha önceki eğitimlerini hatırlatarak, "HBB İlk Yardım Eğitim Merkezi'nden ilk yardım eğitimimi aldım. Kadının yere düştüğünü fark ettim. Olay yerinin güvenliğini sağladıktan sonra bilincini kontrol ettim. Bilinç seviyesinde azalma olduğunu gördüm ve ayaklarını yerden 30 cm yukarı kaldırarak şok pozisyonu verdim. Bu şekilde beynine ve kalbine kan akışını artırmayı amaçladım. Ardından 112 acil servisi arayarak hızlıca yardım çağırdım" şeklinde konuştu.
Acil durumlarda hızlı ve bilinçli müdahale edebilecek personel sayısını artırmayı hedefleyen HBB yetkilileri, düzenledikleri ilk yardım kursları ve seminerlerine devam ettiklerini belirtti. Bu tür eğitimlerin, toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.