Olay, Sofular Mahallesi'nde meydana geldi. 22 yaşındaki Ahsen Süloğlu, 2 çocuk annesi olarak, Suriyeli bir grup tarafından sözlü tacize uğradığını bildirdi. Süloğlu, abisini çağırmasına rağmen tacizin devam etmesi üzerine tartışma çıktı. Kısa süre içinde arbedeye dönüşen olayda mahalleli araya girdi ve gerginliği önledi. Taciz iddialarının ardından gelen polis ekipleri, gerginliğe sebep olan Suriyelileri bölgeden uzaklaştırdı.
İddialara göre, olayın ardından bir grup Suriyeli tekrar mahalleye gelerek evlerin camlarını kırmaya çalıştı. Bu sırada, yakalanan bir Suriyelinin darp edilerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ahsen Süloğlu, evine dönerken park yakınlarında Suriyeliler tarafından tacize uğradığını, durumu abisine bildirdikten sonra kalabalığın mahalleye gelerek evlerine saldırdığını belirtti. Süloğlu, "Canımızı zor kurtardık," dedi.
Olay yerinde bulunan polis ekipleri, mahallede güvenlik önlemlerini artırarak sakinleri evlerine dönmeleri konusunda uyardı.