Hatay Kırıkhan'da Ziraat Mühendisi Halil Ateş, Hayvancılığa Başladı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ziraat mühendisliğini 7 yıl boyunca icra eden Halil Ateş, hayvancılığa geçiş yaparak devlet desteğiyle çiftlik kurdu. Ateş, bu işten asla pişman olmayacağını belirtti. Hedefi, sahip olduğu 30 angus sayısını kısa sürede 100'e çıkarmak.

Hatay Kırıkhan'da Ziraat Mühendisi Halil Ateş, Hayvancılığa Başladı
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ziraat mühendisliğini 7 yıl boyunca icra eden Halil Ateş, hayvancılığa geçiş yaparak devlet desteğiyle çiftlik kurdu. Ateş, bu işten asla pişman olmayacağını belirtti. Hedefi, sahip olduğu 30 angus sayısını kısa sürede 100'e çıkarmak.

Kırıkhan ilçesinin Ilıkpınar Mahallesi'nde yaşayan Halil Ateş, uzun yıllar ziraat mühendisliği yaptıktan sonra, mesleğini bırakma kararı aldı. 7 yıl boyunca özel sektörde ziraat alanında çalışan Ateş, deprem sonrası hayvancılığa yönelerek yeni bir başlangıç yaptı. Devletin desteklediği ‘Kırsalda Bereket Küçükbaş Hayvancılığa Destek Projesi’ne başvuran Ateş, onay aldıktan sonra hayvancılığa adım attı. 5 ay önce Iğdır'dan 30 adet angus cinsi büyükbaş hayvan satın aldı. Çocukluğundan beri hayvancılığa ilgi duyan Ateş, ahırında daha fazla sayıda hayvan bulundurmayı ve kendi buzağlarını üretmeyi amaçladığını ifade etti.

Ateş, "3 ay önce ahırımızı kurduk ve Iğdır’dan 30 gebe angus cinsi büyükbaş hayvan aldık" diyerek yeni işinin heyecanını paylaştı. Ziraat mühendisliğinin kendisine sağladığı deneyimle hayvancılığa geçiş yaptığını vurgulayan Ateş, "Hayvancılık zor bir iş ama asla pişman olmayacağım bir iş. Çocukluğumdan beri bu işi yapmayı hayal ediyordum" şeklinde konuştu. 30 gebe angusun doğum sürecinin başladığını ve bu süreçte ilk doğumların gerçekleştiğini belirten Ateş, "Burada 10 hayvan doğum yaptı, bazıları ise sıkıntı yaşadı" dedi.

Ateş, hayvan sayısını artırarak kendi buzağlarını üretmeyi hedeflediğini belirterek, "Hayvancılığı şu anda tek başıma yapıyorum. İşin zorlukları var ancak sevdikçe daha kolay hale geliyor. Doğum gerçekleştiğinde bambaşka bir his yaşıyorum. Bir şeyleri üretmek ve o buzağının sana muhtaç olması, gerçekten güzel duygular. Amacım, burada 100 hayvana ulaşarak kendi buzağımı kendim üretmek" diye ekledi.

(RMZ-VK-

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin