Hatay'da Büyükşehir Belediyesi, Şehrin Yeniden İnşasında Önemli Rol Oynuyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası kentin yeniden inşasına katkı sağlıyor. Başkan Mehmet Öntürk, şehrin turizm potansiyelinin artırılacağını belirtti. 2023’de yaşanan felakette %85 yıkılan Hatay, yeniden hayat bulma sürecine girdi.

Hatay'da Büyükşehir Belediyesi, Şehrin Yeniden İnşasında Önemli Rol Oynuyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası kentin yeniden inşasına katkı sağlıyor. Başkan Mehmet Öntürk, şehrin turizm potansiyelinin artırılacağını belirtti. 2023’de yaşanan felakette %85 yıkılan Hatay, yeniden hayat bulma sürecine girdi.
Google News'te Abone Ol

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay’da büyük bir yıkıma yol açtı ve kent adeta haritadan silindi. Depremin yaralarının sarılması amacıyla devlet kurumları, hızlı bir şekilde altyapı, üst yapı, şehircilik, ulaşım ağı ve turizm yatırımları başlattı. Depremin 3. yıl dönümünde, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) şehrin yeniden inşasında yürüttüğü etkin çalışmaları ile dikkat çekiyor. HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın önümüzdeki yıllarda tarihi, turizmi ve kültürü ile dünya çapında tanınan bir şehir olacağını vurguladı.

Başkan Öntürk, %85’i yıkılan Antakya’nın yeniden inşasına dikkat çekerek, "2024 Mart ayında göreve geldikten sonra Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Valimiz, STK’lar ile ilçe belediyeleriyle entegre bir şekilde çalıştık. Şehrimizde, binalarıyla, konutlarıyla, altyapı ve üst yapısıyla önemli projeler hayata geçirildi ve devam ediyor. Yaz aylarına doğru Hatay’da canlı bir hayat başlayacak ve şehrimiz tüm dünyanın merak ettiği bir il olacak." şeklinde konuştu.

Öntürk, Hatay’ın tarihi, kültürel ve deniz turizmi alanında büyük potansiyele sahip olduğunu belirtti. "Amanos Dağları ile birlikte dağ turizmi de gelişecek. Kısa süre içerisinde Arsuz bölgesinde bir turizm ihalesine çıkacağız. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak deniz turizmine öncelik vereceğiz ve 50 bin metrekarelik tarihi alanı yeniden yapılandıracağız. Bu çalışmalarla Hatay, tarihi, deniz, kültürel ve dağ turizmi açısından önemli bir merkez haline gelecek." dedi.

Başkan Öntürk, Hatay'ın kadim bir şehir olduğunu ve farklılıkları ile ön plana çıkacağını sözlerine ekledi. "Bu gelişmeleri kısa sürede tüm Türkiye ve yurtdışı görecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin