Hatay, depremin ardından yeniden inşa sürecine hızla devam ediyor. Kırıkhan ilçesinde, 6 Şubat depremlerinde hasar gören Ulviye Nuriye Civelek Çocuk Kütüphanesi restore edilerek hizmete girdi. Açılış törenine katılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, burada çocuklarla bir araya geldi. Deprem öncesinde ildeki 21 kütüphaneden 4'ünün hasar gördüğünü söyleyen Vali Masatlı, "2023 yılında kütüphane sayımız 24'e yükseldi. Bu süreçte şehrimizin kültürel hayatını yeniden inşa etmek temel görevimizdir" dedi.
Vali Masatlı, depremin ardından kitap ve kütüphanelerin korunması için yapılan çalışmalara değinerek, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle kitap sayımız artmıştır. 2023'te toplam 294 bin 334 olan kitap sayımız, 2026'da 356 bin 877'ye çıkacaktır. Bu da Hatay'ın bilgiye olan bağlılığının bir göstergesidir" şeklinde konuştu. Ayrıca, kütüphanelerin sadece bina değil, bir şehrin kültürel hafızası olduğunu vurguladı.
Vali Masatlı, Hatay'daki kütüphane altyapısının güçlendirildiğini belirterek, "Kütüphanelerimiz, kültürel ve eğitim hayatımızın önemli bir parçasıdır. Deprem sonrası 24 kütüphaneye ulaşmayı başardık. Bu, kentimizin geleceği için bir umut kaynağıdır" ifadelerini kullandı.