Hatay ilinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik olarak geniş çaplı bir denetim gerçekleştirildi. Bu denetim sırasında, il genelinde faaliyet gösteren motosiklet tamircileri ve yedek parça satıcıları kontrol edildi.
Denetimler kapsamındaki sorgulamalar sonucunda 71 kişi ile 87 motosikletin durumu incelendi. Yapılan detaylı kontrollerde, 6 iş yerinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatının bulunmadığı, ayrıca 2 iş yerinin vergi levhasının olmadığı tespit edildi. Bununla birlikte, bir iş yerinde yer alan bir motosikletin hacizli olduğu ve bu nedenle yakalama kaydının bulunduğu belirlendi.
Denetimlerde eksiklikleri bulunan iş yerlerine idari yaptırımlar uygulanırken, yetkililer, bu tür denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini duyurdu. Kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan bu denetimler, motosiklet tamircileri ve yedek parça satıcılarının faaliyetlerini düzenlemek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
