Ulaşımı kapalı ve zor bölgelerde hat ile envanter kontrolleri, 2 adet drone ile havadan gerçekleştirildi. Bu drone destekli çalışmalar sayesinde arıza ve hasar tespit süreçleri hızlandırıldı ve ekipler doğru noktalara yönlendirildi. Yapılan ön tespitlerde 65 adet direğin hasar gördüğü, yaklaşık 180 noktada iletken kopmasının meydana geldiği belirlendi.
Afet süresince sahada 274 saha personeli, 91 araç, 2 drone ve 5 jeneratörle görev yaparken, çalışmalara ayrıca 138 yüklenici personeli, 46 araç ve 24 iş makinesiyle destek verildi. Toroslar EDAŞ ekiplerinin müdahaleleri sonucu dün saat 18.00 itibarıyla afet kaynaklı 28 adet Yüksek Gerilim (YG) arızası 3’e düşürüldü. Ekipler, ağırlıklı olarak Alçak Gerilim (AG) şebekelerinde meydana gelen hasarların giderilmesine odaklandı.
Sahada yürütülen tüm çalışmalarda, buz yükü ve kuvvetli rüzgâr kaynaklı ikincil hasar riskleri dikkate alındı. Hat ve yaklaşım güvenliği, personel ile yüklenici ekiplerin iş sağlığı ve güvenliği konularında azami hassasiyet gösterildi. Toroslar EDAŞ, Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Ayedaş ve Başkent EDAŞ ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olarak, olumsuz hava ve saha şartlarına rağmen, afet nedeniyle oluşan kesintilerin en kısa sürede giderilmesi için çalışmalarına devam etmektedir.