Hikmet Öz’den Tarih Severlere Müjde

Tarsuslu Modern Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz, ‘’Tarsus Tarihi’’ ve ‘’Bilinmeyen Tarsus’’ isimli eserlerinin yeni baskıları ile yeniden tarih severlerle buluştu.

21 Ocak 2021 Perşembe, 12:04
Hikmet Öz’den Tarih Severlere Müjde
-

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu olan Öz, eserlerinin yeni baskılarını Oda Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo’ya hediye etti.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz’ü ağırladı. Öz’ün kent tarihine ışık tutan ‘’Bilinmeyen Tarsus’’ isimli eserinin 2’nci baskısı, ‘’Tarsus Tarihi’’ isimli eserinin de 4’üncü baskısı yayınlandı. Tarsus TSO’yu ziyaretinde Oda Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo ile kentin tarihi üzerine sohbet eden Öz, ‘’Tarsus insanı tarihini çok sever. Tarihsel süreçte Tarsus’ta yaşayan ünlü kişilerden bahsederken çok heyecanlanır. Bu durum da çok normal. Tarsus, dünyanın her tarafından gelen insanların yerleşmek için uğraş verdiği yer olarak tarih boyunca cazibesini hep korumuştur. Anadolu’nun kültür mozaiğine en güzel ve mükemmel yapısıyla Tarsus’ta rastlamak her zaman mümkündür. Tarsus’un tarihi yapısı, antik mimari dokusu, coğrafyasındaki değişiklik, kentle ilgili söylencelerin çok çeşitli halklara göre uyarlanışının zenginliği, zaman içerisinde yitip giden eski kent dokusuna ait yapılar konusunda zamanımız insanına bilgiler, belgeler aktarmam gerekiyordu. Uzun yıllar Tarsus ile ilgili başvuracağınız kaynak kitap olarak evinizin bir köşesinde özenle saklayacağınız bu eserle unutulmamanın mutluluğunu yaşamak da benim için ayrı bir mutluluk. Kültürel ve sanatsal çalışmalara destek ve katkılarından dolayı Tarsus Belediye Başkanı Sayın Haluk Bozdoğan’a ayrıca teşekkür ederim. Yayınların keyifle okunmasını umut ediyorum’’diye konuştu.

Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo da Tarsus’un tarihine ve kültürel değerlerine verdiği önemden dolayı Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz’e teşekkürlerini ilettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor