İki Büyük Kent Adana ve Mersin Belediye Başkanları Tömük Sahili’nde Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tömük’te konutu bulunan ve haftasonunu geçirmek için Mersin’e gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir araya gelerek, Tömük sahilinde incelemelerde bulundu.

19 Ağustos 2019 Pazartesi, 11:39
İki Büyük Kent Adana ve Mersin Belediye Başkanları Tömük Sahili’nde Bir Araya Geldi
-

Özellikle yazlık sitelerin arıtma ve kanalizasyon sorunlarını yerinde tespit etmek için yapılan incelemelerde, iki büyükşehirin belediye başkanı, hem vatandaşlar ile sohbet etti, hem de keyifli bir gün geçirerek, sahil boyunca stant kuran esnafa hayırlı işler diledi.
Yaz aylarında artan nüfus ile tatil sitelerinin yoğun olduğu bölgelerde ortaya çıkan problemlere dikkat çeken Başkan Seçer, “Yazlıkçı nüfusun, tatil sitelerinin yoğun olduğu bölgelerde altyapı, kanalizasyon ve arıtma, ilk 5 yıllık sürecimizde bizim baştaki faaliyetlerimiz, projelerimiz ve hizmetlerimiz olacak. Sorunları biliyorum. Bir an önce aşmamız gerekiyor gerçekten. İnsanların artık buradaki sorunlar canına tak etmiş. İlk 5 yıllık dilimde bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Erdemli İlçesi’ne bağlı Tömük sahilinde bir dizi incelemelerde bulunarak, vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Özellikle yaz aylarında artan nüfus ile tatil sitelerinin yoğun olduğu bölgelerde ortaya çıkan problemleri yerinde gözlemleyen Başkan Seçer, “İnsanların artık buradaki sorunlar canına tak etmiş. İlk 5 yıllık dilimde bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.
Hafta sonunu Tömük’teki konutunda geçirmek için Mersin’e gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir araya gelen ve özellikle yazlık sitelerin arıtma, kanalizasyon gibi sorunlarını yerinde inceleyen Başkan Seçer, ayrıca yazlıkçılar ile de buluşarak sohbet etti, hoşça vakit geçirdi.
Tömük sahilinde hem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i, hem de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı karşılarında gören yazlıkçılar her iki başkan ile de fotoğraf çektirip, sohbet etti.
Cumartesi günü sabahın erken saatlerinden başlayarak işletmesi Denizkızı Turizm A.Ş.’de bulunan halk plajlarında tüm gün boyunca incelemeler yapan ve tatilciler ile bir araya gelen Başkan Seçer, son olarak Tömük sahiline uğradı. Hafta sonunu Mersin’deki yazlığında geçirmek için Tömük’e gelen Başkan Karalar ile haberleşen Başkan Seçer, hep birlikte sahilde incelemeler yaptı. Her iki başkan da hem incelemelerde bulundu, hem de tatilciler ile bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu. İki Başkan, gün sonunda tavla oynayarak dostluk maçı yaptı.
“Komşu iki ilin belediye başkanı olarak bugün birçok ortaklaştığımız konu var”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sabah saatlerinden itibaren sahil boyunca bazı incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in plajlarını inceledim, orada yurttaşlarımız uygun koşullarda plajı kullanabiliyorlar mı, eksiğimiz nedir, yapmamız gereken nelerdir onların incelemelerini yaptık” dedi.
Sahil boyunca son derece kalabalık bir gün yaşadıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Hem bayram ertesi. Hem hafta sonu. Belki de yılın, yaz mevsiminin en yoğun günlerini yaşıyoruz. Zeydan Başkan’ın burada yazlığı var. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ama Mersin’in yazlıkçılarından. Misafirimiz bugün. Burada inceleme yapacağımı o da biliyordu. Beraber yapalım istedik her ikimiz de. Komşu iki ilin belediye başkanı olarak bugün birçok ortaklaştığımız konu var. Aynı dünya görüşüne, aynı fikirlere sahip iki belediye başkanıyız. Aynı coğrafya, aynı sosyo-ekonomik özelikleri var. Sorunları var ve demografisi aynı” diye konuştu.
“İki büyük kentin, iki büyük belediye başkanıyız”
Adana ile Mersin’in pek çok yönden benzeştiğini sözlerine ekleyen Seçer, “Birçok yönden birbirine benzeyen iki büyük kentin, iki büyük belediye başkanıyız. Özellikle Zeydan Başkan’ın benden artısı 5 yıl boyunca Seyhan gibi son derece kozmopolit ve son derece sorunları olan bir ilçe belediyesini son derece başarı ile yönetti ki Adana halkı daha sonra kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Zeydan Başkan gibi diğer Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın da deneyimlerinden, görgülerinden, tecrübelerinden faydalanacağız. Bizler de Mersinimiz’e güzel hizmetler yapacağız” dedi.
“İlk 5 yıllık dilimde bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz”
Bazı sorunları yerinde görmenin önemli olduğunu dile getiren Seçer, “Özellikle yaz nüfusu artıyor bu bölgelerde. Erdemli’den sonrası, Tece sonrası Anamur’a kadar yazlıkçı nüfusun yoğun olduğu, tatil sitelerinin yoğun olduğu bölgelerde altyapı, kanalizasyon ve arıtma, ilk 5 yıllık sürecimizde bizim baştaki faaliyetlerimiz, projelerimiz ve hizmetlerimiz olacak. Sorunları biliyorum. Bir an önce aşmamız gerekiyor gerçekten. İnsanların artık buradaki sorunlar canına tak etmiş. İlk 5 yıllık dilimde bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz” ifadelerine yer verdi.
Karalar: “Her halükarda başarılı olacağı çok açık”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, Başkan Seçer’e teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Başkanımız son derece mütevazı. Ben 5 yıl belediye başkanlığı yaptım ama kendisi 10 yıl milletvekilliği yaptı, başarılı bir iş adamı. Her halükarda başarılı olacağı çok açık. Ama sağ olsun mütevazı bir yanını ortaya koydu. Burası mütevazı, orta sınıfın altının, yaz tatilini geçirdiği çok güzel yerler. Deniz şahane, kum şahane, siteler güzel ama ne yazık ki uygun koşullardan uzak. Arıtması, sahilleri, temizliği gerçekten iyi durumda değil. Biz sevgili başkanımla hem kardeş iki şehrin belediye başkanlarıyız, kardeş de sayılırız zaten. Sorunları dile getirdik ve o da çok yakından bildiğini, buraya proje hazırlattığını, çok kısa sürede arıtmaları çözeceğini söylüyor. Bu sahillerin biraz daha güzelleştirilmesi ve buraya daha çok yerli turistin gelmesini sağlayacağız. Mersin şanslı. Adana’nın yarısı burada. Öbür yarısının da buraya gelmesini sağlayabilir. Ben 1998 yılından beri buradayım. Yazlık aldım, alıştım. Mersinliler’i de seviyorum, buradaki arkadaşları da seviyorum. Arada bir gelmeye çalışıyorum. Daha iyi olacak inşallah. Buradaki sorunları çok kısa sürede sevgili başkanım çözecek. Buna ben de eminim. Vatandaşlar da emin. Zaten kendisi de bizatihi görmeye geldi. Çok teşekkür ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi