İlk İnsansı Robot Fabrikasının Kurucusu Dr. Özgür Akın Mersin'e Geliyor

Türkiye'nin ilk İnsanı robot fabrikasının kurucusu Dr. Özgür Akın, düzenlenecek "Türkiye Avrupa Birliği Dijital Gelecek Formu"nda konferans vermek üzere Mersin'e geliyor.

17 Mart 2018 Cumartesi, 18:49
G: 17.03.2018 - 18:54
İlk İnsansı Robot Fabrikasının Kurucusu Dr. Özgür Akın Mersin'e Geliyor
-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin AB Bilgi Merkezinin düzenlediği "Türkiye Avrupa Birliği Dijital Gelecek Formu" için Mersin'e gelecek olan Dr. Akın etkinlikte "Büyük Veri'nin Kılcal Damarları İnsansı Robotlar" konulu konferansını gerçekleştirecek.
AKINSOFT - AKINROBOTICS Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, "Büyük Veri'nin Kılcal Damarları İnsansı Robotlar" konulu konferansı için 19 Mart 2018 Pazartesi günü saat 13.00’da Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde olacak.
Dr. Özgür Akın, Konya'da kurduğu Akınsoft isimli yazılım firması ile uzun yıllar bir çok sektörde bilişim çözümleri sunmuştur. Dr. Akın daha sonra ise, 2017 Kasım ayında Türkiye'nin ilk insansı robot fabrikası "AkınRobotics" 2 bin 700 metrekaresi kapalı toplam 11 bin metrekare alanda seri üretime geçti. Üretilen robotlar, hastanelerde yardımcı eleman, fuarlarda stant görevlisi, kefelerde garson ve büro elemanı olarak kullanılabiliyor.
Konya'da faaliyete geçmesi için düzenlenen açılışta konuşan Dr. Akın fabrikanın 1,5 yılda tamamlandığını belirterek, "Dünyada birçok kurum ve kuruluş insansı robotlar için AR-GE çalışması yapmakta. Ancak hiçbir kurum henüz seri ya da yalın üretime geçmemiştir. Bugün burada 'AkınRobotics'in seri ve yalın üretim bantlarını göreceksiniz" demişti.

İlk İnsansı Robot Fabrikasının Kurucusu Dr. Özgür Akın Mersin'e Geliyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti