Irak Anbar'da Askeri Noktalara Yapılan Saldırıda 7 Asker Hayatını Kaybetti

Irak'ın Anbar vilayetinde Habbaniye Askeri Dispanseri ve Mevki Amirliği'ne düzenlenen saldırılarda 7 asker yaşamını yitirdi, 13 asker yaralandı.

Irak Anbar'da Askeri Noktalara Yapılan Saldırıda 7 Asker Hayatını Kaybetti
Irak'ın Anbar vilayetinde Habbaniye Askeri Dispanseri ve Mevki Amirliği'ne düzenlenen saldırılarda 7 asker yaşamını yitirdi, 13 asker yaralandı.

Irak'ta sabah saatlerinde askeri hedeflere yönelik bir saldırı gerçekleştirildi. Irak Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Habbaniye Askeri Dispanseri ile Habbaniye Mevki Amirliği'ne bağlı birime hava saldırısı düzenlendiği ve bu saldırıda 7 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Yaralanan 13 asker için arama-kurtarma ekiplerinin olay bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Saldırının, görev başındaki askerleri hedef aldığı ve askeri sağlık tesislerine yönelik gerçekleştirildiği vurgulandı. Bakanlık, bu durumun uluslararası hukuk ve insani değerlerin ihlali olduğunu belirtti ve tıbbi tesislerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Savunma Bakanlığı, saldırının sorumlularının hesap vermesi gerektiğini vurguladı ve gerekli yasal adımların atılacağını açıkladı. Ayrıca, bu tür saldırıların güvenlik güçlerinin görevlerini yerine getirme kararlılığını zayıflatmayacağı, tam aksine güçlendireceği ifade edildi. Bakanlık, askerlerin moral ve motivasyonunu artırmak için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin