İran Yargı Erki Başkanı Ejei, son dönemlerde artan terör olaylarına ilişkin olarak yargı sürecinin hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Ejei, "Yetkili yargı makamları, işlemleri hızlandırırken azami dikkat ve hassasiyet göstermeli, tek ölçüleri kanun ve adalet olmalıdır" dedi. Bu bağlamda, affa layık olmayan kişilere karşı yersiz müsamahanın adalet ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.
Ejei, gözaltında bulunanların yargılama süreçlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılacağını belirtirken, delilleri açık olan dosyaların gecikmeden yargıya taşınacağını kaydetti. "Zamanında yargılama ve cezalandırmanın caydırıcı etkisi göz ardı edilmemeli" diyen Ejei, kamuoyunun da bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Son terör olaylarının faillerine ilişkin yargı sürecinin yalnızca ülke içinde değil, uluslararası alanda da takip edileceğini ifade eden Ejei, bu süreçte ABD Başkanı, İsrail yönetimi ve diğer aktörlerin de dahil edileceğini belirtti. Ancak, terör olaylarında rolü olmayan kişilere karşı İslami merhamet esasına göre muamele edileceğini de ekledi.