İşitme Engellilerin Sessiz Çığlıkları Tiyatro’da

Mersin'de “Empati” isimli tiyatro oyunu sergilendi.

28 Kasım 2017 Salı, 12:04
İşitme Engellilerin Sessiz Çığlıkları Tiyatro’da
-


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı İşitme Engelliler Tiyatro Topluluğu tarafından Mersin Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 4. sınıf öğrencilerine “Empati” isimli tiyatro oyunu sergilendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen etkinlik kapsamında, ‘Tek Farkımız Farkındalığımız’ sloganı adı altında Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı İşitme Engelliler Tiyatro Topluluğu’nun empati adlı oyunu sergilendi.
Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonu’nda hem sesli hem de işaret diliyle betimleme yapılarak sahnelenen oyunda,  işitme engelli bireyler sanatın en sessiz ve en anlamlı halini öğrencilere sergiledi. Tiyatroların da görmeyenler ve işitmeyenler için erişilebilir olması için yoğun çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği bu etkinlik ile öğrencilerden tam not aldı.
Konusunu toplumda var olan engelli bireylere yönelik ön yargı ve olumsuz davranışların oluşturduğu tiyatro oyununda, engelli bireylerin iş bulma konusunda yaşadığı sıkıntılar, işverenlerin kanuni zorunluluk olmasına rağmen engelli bireyleri çalıştırmak istememeleri, engelli bireylerin trafikte yaşadığı problemler, taksi şoförü bir engelli birey üzerinden anlatıldı.
Öğrencilerden büyük alkış alan oyunda aynı zamanda halk otobüslerinde engelli bireylere duyulmayan saygı, toplumdaki bireylerin dışlaması, engellilerin otobüse bedava binmelerinin bile nasıl kötü karşılandığı trajikomik bir dille sergilendi.
İşitme engelli bireylerin toplumda farkındalık yaratma amacıyla oynadıkları Empati oyununu yaklaşık 800 kişi izledi.
Tiyatrodan sonra Hüseyin Polat Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi yapıldı. ZİÇEV Perküsyon Grubu ritim müzik performansının da sergilendiği etkinlikte, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, Engelliler Dairesi Başkanlığı personellerine etkinliğe verdikleri katkıdan dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı