Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında düzenli olarak operasyonlar gerçekleştirmektedir. Bu çerçevede, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen son operasyonda, 40 bin adet dolu makaron ele geçirilmiştir. Olay, Isparta Merkez'de meydana gelirken, operasyona katılan emniyet güçleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak bölgede detaylı bir inceleme gerçekleştirmiştir.
Ele geçirilen makaronların, kaçak olarak piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı düşünülmektedir. Edinilen bilgilere göre, operasyonda yakalanan 2 şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde hukuki işlem başlatılmıştır. Yetkililer, bu tür kaçakçılık olaylarına karşı mücadelelerinin devam edeceğini vurgulamaktadır.
Bu tür operasyonlar, özellikle sağlık ve güvenlik açısından büyük önem taşımaktadır. Kaçak ürünlerin piyasaya sürülmesi, hem bireylerin sağlığını tehdit etmekte hem de devletin ekonomik kayıplarına yol açmaktadır. Isparta'da gerçekleştirilen bu operasyon, benzer olayların önlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.