Isparta'dan Yola Çıkan Çift, 27 Günde Hatay'a Ulaştı

Isparta'dan yola çıkan Mehmet ve Duygu Kırkıcı çifti, bisikletle 27 gün süren yolculukla Hatay'a ulaştı. Akdeniz sahillerini gezmeyi hedefleyen çift, Türkiye’nin çeşitli şehirlerini de ziyaret ettiklerini belirtti.

Isparta'dan Yola Çıkan Çift, 27 Günde Hatay'a Ulaştı
Isparta'dan yola çıkan Mehmet ve Duygu Kırkıcı çifti, bisikletle 27 gün süren yolculukla Hatay'a ulaştı. Akdeniz sahillerini gezmeyi hedefleyen çift, Türkiye’nin çeşitli şehirlerini de ziyaret ettiklerini belirtti.

Isparta'nın Senirkent ilçesinden 7 Mayıs'ta yola çıkan 70 yaşındaki Mehmet Kırkıcı ve eşi 59 yaşındaki Duygu Kırkıcı, bisiklet tutkusunu hobi olarak başlattıkları 2016 yılından bu yana Türkiye'yi pedal çevirerek gezmeye devam ediyorlar. Bu yıl 27 gün süren yolculuklarının ardından Hatay'a ulaşan çift, burada bir gece konakladıktan sonra Gaziantep'e doğru yola çıkmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Kırkıcı çifti, Türkiye’nin birçok şehrini gezmenin yanı sıra Akdeniz sahillerinde de rotalarını tamamlamak için sabırsızlanıyorlar.

Duygu Kırkıcı, "Emekli olduktan sonra kendimizi oyalamak için bisiklet sürmeye başladık" diyerek, bu yolculukların hayatlarına kattığı anlamı vurguladı. 27 gün boyunca yola çıktıkları yerden Antakya'ya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kırkıcı, "Her yıl eşimle birlikte farklı rotalar belirleyip bisikletle seyahat ediyoruz. Bu yıl Akdeniz sahilini gezmeyi hedefledik" dedi.

Mehmet Kırkıcı ise "Gidip görmediğimiz, suyunu içmediğimiz köy bizim değildir" diyerek, 10 yıldır farklı köy yollarından Türkiye turu yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Kırkıcı, "Karadeniz sahilini görmekle beraber Akdeniz sahilini de görmek istiyoruz. Şu anda Gaziantep'e doğru bisikletle ilerliyoruz" şeklinde konuştu. Çadır ve uyku tulumu ile yola devam ettiklerini belirten Kırkıcı, "Sadece elektrik ve su ihtiyacımız oluyor. Zorluk yok, bu işten keyif alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gençlere bisikletle seyahat etmelerini tavsiye eden Kırkıcı, "Bütün Türkiye'yi görmek için bisikletle gezmek harika bir deneyim" diyerek, bisiklet tutkusunun herkes için faydalı olabileceğini vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin