İsrail ile Hamas arasında yapılan ateşkes anlaşması çerçevesinde gerçekleşen bu cenaze iadesinin ardından, İsrail hapishanelerinde ölen mahkumların cenazelerinin de iade edilmesi bekleniyor. Katar merkezli Al Jazeera'nın sağlık yetkililerine dayandırdığı habere göre, cenazelere ölüm nedenlerinin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılacak. Cenazelerin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Nasır Hastanesi’ne getirildiği bildiriliyor.
Ateşkes Anlaşması Gereği Cenazelerin İadesi
Dün gerçekleştirilen ateşkes anlaşması kapsamında, İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleştirilmişti. Bu takas çerçevesinde, Hamas 20 canlı esiri serbest bırakırken, İsrail de 1,968 Filistinli mahkumu serbest bırakmıştı. Taraflar arasındaki bu gelişmeler, bölgedeki huzursuzluğun giderilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
İsrail, 45 Filistinli Mahkumun Cenazesini Kızılhaç’a Teslim Etti
Katar medyası, İsrail'in 45 Filistinli mahkumun cenazesini Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne (ICRC) teslim ettiğini duyurdu.