İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar, basın toplantısında İran’a yönelik sürmekte olan saldırılar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Sa’ar, ABD ile istişare yapacakları doğru zamanın geldiğini düşündüklerini ifade ederek, "Sonsuz bir savaş istemiyoruz" dedi. Bakan, İsrail’in amacının İran’ın uzun vadeli varoluşsal tehditlerini ortadan kaldırmak olduğunu da vurguladı.
Sa’ar, İran’da yeni dini lider olarak görevine başlayan Mücteba Hamaney’i değerlendirirken, onun da önceki lider Ali Hamaney kadar aşırılıkçı olduğunu belirtti. Bu bağlamda, İran’daki rejim değişikliğinin saldırıların ardından mümkün olabileceğini iddia eden Sa’ar, "Kısmi sonuçlarla bu fırsatı kaçırmamalıyız" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, uluslararası topluma çağrıda bulunarak İran ile diplomatik ilişkilerin kesilmesini isteyen Sa’ar, bu konuda ortaklarla birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Bu gelişmeler, bölgedeki gerginliğin artmasına neden olurken, uluslararası ilişkilerde de yeni dinamikler yaratma potansiyeli taşıyor.
