İstanbul Anadolu'da Savcı Ercan Kayhan'ı Öldüren Sanık İçin İddianame Düzenlendi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Ercan Kayhan'ı öldüren Mustafa Can Gül hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İstanbul Anadolu'da Savcı Ercan Kayhan'ı Öldüren Sanık İçin İddianame Düzenlendi

İstanbul'da, savcı Ercan Kayhan'ın bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede, sanık Mustafa Can Gül'ün ifadesine yer verildi. Gül, Kayhan'ı 10 yıldır tanıdığını ve birlikte çalıştıkları dönemde kendisinin sıkça dövüldüğünü belirtmiştir. Olay günü, alacak meselesi nedeniyle gittiği büfede yaşanan arbede sırasında bıçakla Kayhan’a saldırdığını, amacının öldürmek olmadığını ve her şeyin panik anında geliştiğini ifade etmiştir. Gül, Kayhan yere düştükten sonra bıçağı boğazına sapladığını, kaçmadığını ve jandarma ekiplerine teslim olduğunu aktarmıştır.

Ayrıca, sanığın olay günü büfede bulunan Bilal Bilgin’e bıçakla saldırdığı için ayrı bir soruşturma yürütüldüğü ve bu nedenle 'silahla tehdit' suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığı bilgisi de verilmiştir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin