İstanbul Arnavutköy'de Bekçilerin Müdahalesiyle Kurşunlama Girişimi Engellendi

İstanbul Arnavutköy’de, bekçilerin zamanında müdahalesiyle bir işletmeye yönelik kurşunlama girişimi başarıyla engellendi. Olayla ilgili 3 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Arnavutköy'de Bekçilerin Müdahalesiyle Kurşunlama Girişimi Engellendi
İstanbul Arnavutköy’de, bekçilerin zamanında müdahalesiyle bir işletmeye yönelik kurşunlama girişimi başarıyla engellendi. Olayla ilgili 3 şüpheli tutuklandı.

Arnavutköy'de, 8 Nisan gece saat 03.00 civarında devriye görevini yürüten Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği'ne bağlı bekçiler, bir şahsın davranışlarından şüphelenerek durdurdu. Şüpheli şahsın üzerinde yapılan aramada susturuculu bir tabanca, susturucu, kar maskesi ve inşaat eldiveni bulundu. Yapılan kimlik tespitinde, E.S. (18) isimli şahsın, Arnavutköy'de mevcut bir işletmeye yönelik kurşunlama hazırlığında olduğu belirlendi.

Aynı işletmeye yönelik ikinci bir saldırı girişimi için gelen şahıslar da yakalandı.

Devam eden araştırmalar sonucunda, E.S. ile bağlantılı diğer şahısların işletmeden haraç talep ettiği ve işletme sahibini tehdit ettiği tespit edildi. Ayrıca, 10 Nisan gece saat 01.30'da bekçilerin devriyesi sırasında aynı işletmenin bulunduğu sokağa gelen yüzleri maskeli ve eldivenli iki şahıs dikkat çekti. Bekçilerin "Dur" uyarısına uymayarak kaçmaya çalışan şüpheliler, yaşanan kovalamaca sonucunda yakalandı. Yakalanan şahısların Y.K. (24) ve M.K. (23) olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan E.S. (18) ile diğer iki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin