İstanbul Bahçelievler'de Ermeni Soykırımı İddiaları Üzerine Konferans Düzenlendi

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü'nde, tarihçi Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık'ın katılımıyla "Ermeni Soykırımı İddiaları ve Gerçekler" konferansı yapıldı. Konferansta, Ermeni soykırımıyla ilgili tarihsel veriler ele alındı.

İstanbul Bahçelievler'de Ermeni Soykırımı İddiaları Üzerine Konferans Düzenlendi

İhlas Koleji'nde, "Ermeni Soykırımı İddiaları ve Gerçekler" başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa katılan tarihçi Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, Ermeni soykırımı iddialarını kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. Varlık, Osmanlı döneminde Ermenilerin nasıl bir tehdit haline geldiğini ve bu süreçte yaşanan olayların günümüzde neden tartışmalara yol açtığını örneklerle açıkladı.
Prof. Dr. Varlık, 20. yüzyılın başlarında Ermenilerin Osmanlı Devleti'ne karşı olan isyanlarını ve bu isyanların arkasındaki büyük devletlerin kışkırtmalarını anlattı. Ayrıca, dönemin padişahı II. Abdülhamid'in bu süreçteki siyasi hamlelerine de vurgu yaptı.
Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Osmanlı Devleti'nin zayıfladığını belirten Varlık, bu durumu fırsat bilen Ermenilerin Osmanlı halkına karşı zulümler gerçekleştirdiğini ifade etti. Bu nedenle Osmanlı yönetiminin bazı önlemler almak zorunda kaldığını ve Tehcir Kanunu'nun bu önlemlerden biri olduğunu dile getirdi.
Konferansta, günümüzdeki Ermeni soykırımı iddialarının Ermeni Diasporası tarafından yürütülen siyasi bir oyun olduğuna dikkat çeken Varlık, bu duruma karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Son olarak, gençlere bol bol kitap okumalarını önerdi ve gerçeklerin öğrenilmesinin en iyi yolunun araştırmak olduğunu belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin