Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Tüpraş Stadyumu’nda düzenlenen sponsorluk anlaşması sonrası basın mensupları ile bir araya geldi. Derbinin önemine dikkat çeken Adalı, "Beşiktaşımız bu maça gelirken ligde 13 maçlık bir namağlup seri yakalamış durumda. Son 4 resmi maçımızı da kazanarak geliyoruz. Oyuncularımızın formu her geçen gün yükseliyor, taraftarlarımız sahada arzu ettikleri Beşiktaş’ı görmeye başladılar. Yarın da Galatasaray karşısında, büyük taraftarımızın önünde bu olumlu gidişatı devam ettirmek, camiamıza bir derbi zaferi yaşatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Adalı, oyuncuların mental olarak derbiye hazır olduklarını Ziraat Türkiye Kupası’nda Çaykur Rizespor’a karşı elde ettikleri 4-1’lik galibiyetle ortaya koyduklarını belirtti. Maçta oyuncuların tahrik ve provokasyona maruz kaldıklarını, ancak soğukkanlılıklarını koruduklarını söyledi. "Bizi maç öncesi saha dışına, kavgaya, kaosa çekmek isteyenlere en güzel cevabı verdiler" diyen Adalı, Rizespor maçındaki olayların ardından rakip takıma yönelik eleştirilerde bulundu.
Galatasaray derbisi için yapılacak hakem atamasına da değinen Adalı, Ozan Ergün hakkında görüşlerini aktardı. "Galatasaray maçıyla ilgili olarak, üzerinde titizlikle durduğumuz bir başka konu ise maça yapılan hakem ataması. Maçın hakemi Ozan Ergün, kariyerinde büyük maç tecrübesi olmayan, genç bir hakemimiz. Biz her maçı şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmayı ilke edinmiş Beşiktaş kulübü olarak, Galatasaray maçındaki hakem yönetiminin de takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.
Başkan Adalı, oyuncularına, teknik ekibe ve taraftarlara güvendiğini belirterek, "Ben takımıma, oyuncularıma, Sergen Yalçın ve ekibine, taraftarıma güveniyorum. Oynadığı her maça favori olarak çıkan Beşiktaşımızın bu maçı kazanacağına inanıyorum" dedi. Ayrıca, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaşanan gelişmeler hakkında bilgi vererek, VAR ile ilgili sorunları da gündeme getirdi.
Serdal Adalı, Galatasaray derbisi öncesi belirlenmiş bir galibiyet priminin olmadığını ifade ederken, sezon sonunda sona erecek stat isim sponsorluğu konusunda da görüşmelerin sürdüğünü aktardı. Kış transfer döneminde bir sistem dahilinde transfer yapmayı hedeflediklerini belirten Adalı, genç oyunculara yönelmeye devam edeceklerini vurguladı.
Dikilitaş Projesi ve Bankalar Birliği ile ilgili son durumu da aktaran Adalı, "Dikilitaş sözleşme imzalanma aşamasına geldi. Bankalar Birliği’nden çıkma konusu da plan ve program çerçevesinde yürüyor" diyerek, projelerin ilerleyişini anlattı.
Son olarak, Beşiktaş’ın Avrupa'da da iddialı bir takım olacağını ifade eden Adalı, "Hem Türkiye’de hem Avrupa’da mücadele edecek bir takım var. Yaz sezonunda eksikleri giderdikten sonra iddialı bir takım olacağız" şeklinde konuştu.
