Maçın Gelişimi
İkinci yarıda, 55. dakikada Sander Svendsen’in pasıyla sol kanatta topla buluşan İsmail Esat Buğa’nın ortası, ceza sahası içindeki Radu’nun eline çarptı. Maçın hakemi Davut Dakul, bu pozisyon sonrası penaltı kararını verdi.
56. dakikada, penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Blaz Kramer’in vuruşu, kaleci Marcos Felipe tarafından sağ köşeden çeldikten sonra savunma oyuncuları tarafından uzaklaştırıldı.
Maç, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynandı. Hakemler ise Davut Dakul Çelik, Erkan Akbulut ve Ali Can Alp'ti.
Takım Kadroları
Eyüpspor’un kadrosunda Marcos Felipe, Dorin Rotariu (Calegari dk. 23), Luccas Claro (Berhan Kutlay Şatlı dk. 61), Anıl Yaşar, Arda Yavuz, Charles-Andre Raux Yao (Ömer Faruk Uğurlu dk. 84), Diabel Ndoye, Denis Radu (Ömer Ahmet Ceyhan dk. 84), Ismaila Manga, Metehan Altunbaş (Deniz Salih Aydoğdu dk. 84) ve Abdou Sy yer aldı. Yedek oyuncular arasında Umut Keseci, Eren Aydoğdu, Ömer Bedir Kara, Talha Akkaya ve Ömer Efe Ay bulunmaktaydı. Teknik Direktör Atila Gerin yönetimindeki Eyüpspor, bu maçta istediği sonucu alamadı.
Konyaspor ise Deniz Ertaş, Tunahan Taşçı (Eren Doğan dk. 89), Adama Nagalo (Ata Yanık dk. 46), Riechedly Bazoer, Yasir Subaşı, Marko Jevtovic (Tuncay Elgün dk. 70), Jo Jin-Ho, İsmail Esat Buğa (Ömer Çobanoğlu dk. 79), Sander Svendsen, Diogo Gonçalves (Ahmet Kusay Dağdevir dk. 89) ve Blaz Kramer ile sahada yer aldı. Yedekler arasında Egemen Aydın, Muhammed Arda Var, Eren Cemali Yağmur, Enes İlyas Seven ve Ahmet Tırpancı bulunuyordu. Teknik Direktör İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor, mücadelede galip gelerek çeyrek finale yükseldi.
Öne Çıkan Olaylar
Maçta Eyüpspor'dan Anıl Yaşar, Konyaspor'dan ise Riechedly Bazoer ve Jo Jin-Ho sarı kart gördü. Konyaspor’un tek golü ise 12. dakikada Luccas Claro’nun kendi kalesine attığı golle geldi. Bu sonuç, Konyaspor’un turnuvadaki ilerleyişini sürdürdüğünü gösterdi.
