İstanbul'da Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, bayram namazı saat 07.39'da Eyüpsultan Camii'nde kılındı. Vatandaşlar, yağışlı havaya rağmen camiye akın ederek yoğun bir kalabalık oluşturdu. Namazdan önce cemaat, caminin dışına taşarak, bayram coşkusunu paylaştı. Namaz sonrası, vatandaşlar birbirleriyle bayramlaşırken, bazıları lokum dağıtarak kutlamalara katkıda bulundu. Bayram namazına katılan Onur Aktaş, "Daha önce de buraya gelmiştik. Burasının huzuru ve maneviyatı çok yüksek. Eyüpsultan’a geldik. Zeytinburnu’ndan geldim. Tüm ailemin, sevdiklerimin ve Müslüman aleminin bayramını kutluyorum." dedi.
Bayram namazı sonrası lokum dağıtan Erkan Batış, "Ben Küçükçekmece’den geliyorum. Bugün Eyüpsultan’a geldik. Genellikle buraya gelmeye çalışıyorum. Lokum dağıtıyorum. Herkese hayırlı bayramlar." şeklinde konuştu.
Bayram namazına oğlu ile birlikte katılan Recep Çelik, "Cümleten hayırlı bayramlar. Bayram namazı için buraya ilk defa geldik. Biraz yağmura yakalandık ama çok güzeldi. O maneviyatı yaşadık. Ağabeyimle, kardeşlerimle ve çocuğumla geldik. O ilk defa geliyor." dedi.
