İstanbul Kadıköy'de 301 Madenciyi Anmak İçin Yürüyüş Gerçekleştirildi

Kadıköy’de toplanan bir grup, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi andı. Katılımcılar, anma etkinliği sonrası Soma’ya yürüyerek gitmek üzere yola çıktı.

İstanbul Kadıköy'de 301 Madenciyi Anmak İçin Yürüyüş Gerçekleştirildi

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi anmak amacıyla toplandı. Etkinlikte, faciayı anlatan bir resim sergisi açan grup, yanlarındaki baretlerle yere "Soma 301" yazdı. Daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak kayıplarını andılar.


Grup adına basın açıklaması yapan Halkevleri Derneği Genel Başkanı Oya Ersoy, “Soma’da maden ocağında, 301 madencimizi, 301 işçimizi, kardeşimizi, oğlumuzu, babamızı kaybettik. 301 kocaman bir rakam. Sadece bir sayı değil. 301 tane aile, yara aldı, ocakları söndü ve hala acısıyla yaşamaya çalışıyor. Bir yıl geçti ve bir yıldır Soma’nın acısı devam ediyor. Ve Soma’nın acısı asıl sorumlular yargılanana kadar da devam edecek” ifadelerini kullandı.


Basın açıklamasının ardından grup, yerdeki baretlerin yanına çiçek bıraktı. Çiçek bırakanlar arasında CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi de yer aldı. Daha sonra grup, Soma’ya gitmek üzere yola çıkacak 11 kişiyi uğurlayarak etkinliği sonlandırdı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin