İstanbul'un Taksim Meydanı'na çıkan yollar ve çevresindeki sokaklar, güvenlik tedbirleri kapsamında demir bariyerlerle kapatıldı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, meydan çevresindeki ulaşım hatları ve ara sokaklar, hem yaya hem de araç trafiğine kapatılmış durumda.
İstanbul Valiliği, bu özel gün için alınan güvenlik önlemlerini ve trafiğe kapatılan yolları kamuoyuyla paylaştı. Yapılan resmi açıklamada, 1 Mayıs'ın İstanbul'da huzur ve güven içerisinde geçmesi için ilgili tüm birimlerin 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.
Valilik, "Sanal Devriye" uygulamaları sırasında bazı marjinal grupların 1 Mayıs'ı bahane ederek sosyal medya üzerinden yasa dışı eylem çağrısı yaptığına dair bilgiler aldıklarını belirtti. Açıklamada, kentin huzurunu sağlamak, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak ve olası yasa dışı girişimlerin önüne geçmek amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu çerçevesinde ek tedbirler alındığı vurgulandı.
