İstanbul'da 15 Temmuz'da Şehit Düşen Prof. Dr. İlhan Varank İçin Anma Töreni Düzenlendi

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnirken şehit düşen Prof. Dr. İlhan Varank, İstanbul'da kabri başında dualarla anıldı. Anma etkinliğine çeşitli siyasetçiler ve bürokratlar katılarak, şehitler için dualar etti.

İstanbul'da 15 Temmuz'da Şehit Düşen Prof. Dr. İlhan Varank İçin Anma Töreni Düzenlendi
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnirken şehit düşen Prof. Dr. İlhan Varank, İstanbul'da kabri başında dualarla anıldı. Anma etkinliğine çeşitli siyasetçiler ve bürokratlar katılarak, şehitler için dualar etti.

İstanbul'da, 15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın anısına düzenlenen etkinlik, Şehzadebaşı Camii'nde gerçekleştirildi. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili olan Mustafa Varank’ın ağabeyi olan şehit İlhan Varank ve diğer 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Anma programına TBMM Eski Başkanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, TBMM İdare Amiri Hasan Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu katıldı. Ayrıca; AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci de etkinlikte yer aldı.

Şehitlerimiz Sayesinde

Anma programında konuşma yapan Mustafa Varank, "Rabbim, bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Bir daha bu acıları göstermesin. Milletimize de böyle her zorlukta bu feraseti göstermeyi nasip etsin. Çünkü milletimiz, şehitlerimiz sayesinde bu darbenin üstesinden geldik" şeklinde ifadelerde bulundu.

En Yüce Makam

Varank, her bir şehidin kendileri için özel bir anlam taşıdığını belirterek, "Ailemizin bir ferdinin şehit olması tabii ki bize farklı bir acı yaşatıyor. Biz de bunun şuuruyla hareket etmeye çalışıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; rabbimizin bir insanoğluna nasip edebileceği en yüce makam şehitlik" dedi.

15 Temmuz'da Şehit Düşmüştü

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. İlhan Varank, tam 10 yıl önce 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişimine karşı çıkarak, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbeciler tarafından şehit edildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin