Türk Hematoloji Derneği (THD), uluslararası alanda önemli bir etkinlik olan International Congress on Leukemia Lymphoma Myeloma'nın (Uluslararası Lösemi Lenfoma Miyeloma Kongresi) beşincisini 21-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyecek. Kongre, THD ve 5th ICLLM Kongresi Başkanı Prof. Dr. Teoman Soysal’ın açıklamalarına göre, Türkiye'deki hematoloji alanında bilgi paylaşımını artırmayı ve bu konuda yapılan araştırmaları desteklemeyi amaçlıyor.
2013 yılında gerçekleştirilen önceki kongrede 42 ülkeden 474 uzman katılmıştı. Bu yılki kongrede, dünya çapında tanınan bilim insanlarının oluşturduğu programda, 12 bilimsel oturum ve 3 uydu sempozyumu yer alacak. Toplamda 43 yabancı konuşmacı, hematolojik hastalıkların tanı ve tedavisindeki yenilikleri aktarmak üzere katılacak.
Prof. Dr. Soysal, son yıllarda hematolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. İmmunohematoloji alanında bir sempozyumun da düzenleneceğini belirten Soysal, bu sempozyumda kanser immünolojisi ve immünoterapinin güncel gelişmelerinin ele alınacağını ifade etti. Tüm katılımcılara üst düzey bilimsel içerik sunmayı hedeflediklerini kaydetti.