Tamamen yerli ve milli olarak
ASELSAN, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı işbirliğiyle geliştirdiği ODAKAN Mobil Yüz Tespit Kamerası ve GEKO Plaka Tanıma Sistemi ile altyapı bağımsız yapılar sunmaktadır. ODAKAN Mobil Yüz Tespit Kamerası, anlık yüz fotoğraflarını saniyeler içinde EGM veritabanından sorgulayarak hızlı sonuçlar sağlıyor. Bu sistem, şüphelilerin tespit edilmesinde önemli bir rol oynayarak güvenlik güçlerine müdahale imkanı tanıyor.
GEKO Plaka Tanıma Sistemi ise her türlü ışık koşulunda araç plakası, marka, tip ve renk bilgilerini anında tespit ederek 7/24 yüksek performanslı güvenlik tedbirleri sunuyor.
ODAKAN Kameralar, GEKO Plaka Tanıma Sistemleri ve ROADGUARD Bütünleşik Araç İçi Yüz Tespit ve Plaka Tanıma Sistemine ek olarak, Yapay Zeka Destekli Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile birlikte kullanılıyor. KGYS, ülkemizde 81 il ve 920 ilçede vatandaşların güvenliğini sağlamakta kritik bir işlev üstlenmektedir. Bu sistem, kamu düzeninin korunması, iç güvenlik risklerine karşı önlem alınması ve kontrol faaliyetlerinin daha etkili şekilde yürütülmesi amacıyla tüm kolluk kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.