İstanbul'da Ayasofya Camii'nde Rüzgar Nedeniyle Alem Düştü

İstanbul'da şiddetli rüzgar nedeniyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde minareye ait alem yerinden koparak cami bahçesine düştü.

İstanbul'da Ayasofya Camii'nde Rüzgar Nedeniyle Alem Düştü
İstanbul'da şiddetli rüzgar nedeniyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde minareye ait alem yerinden koparak cami bahçesine düştü.
Google News'te Abone Ol

İstanbul'da etkili olan fırtına, tarihi yapılar üzerinde olumsuz etkilere yol açtı. Bu kapsamda, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki Mimar Sinan tarafından inşa edilen minarenin alem, rüzgarın etkisiyle yerinden koparak bahçeye düştü.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Açıklama

Alınan bilgilere göre, 8 Ocak 2026 tarihinde İstanbul genelinde etkili olan şiddetli rüzgar, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde minare alemine zarar vermiştir. Rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından, bu duruma karşı ilgili uzman ekipler tarafından gerekli güvenlik önlemleri hızla alınmış ve minare alemine yönelik müdahale titizlikle gerçekleştirilecektir.

Diğer yandan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi bahçesinde devrilen bir ağaç ise belediye ekiplerince kontrollü bir şekilde kaldırılacaktır. Yetkililer, olayın ardından yapılan incelemelerin sürdüğünü ve herhangi bir yaralanma ya da can kaybının yaşanmadığını bildirmiştir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin