AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen programda, Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde okunan 300 bini aşkın hatmin duası yapıldı. Bu özel etkinlik, İstanbul'daki Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde gerçekleştirildi. Programa, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü ve çok sayıda kadın kolları mensubu katıldı.
Dualar Mazlum Coğrafyalar İçin
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, programda yaptığı konuşmada İslam aleminin Kadir Gecesi'ni kutlayarak, Ramazan ayı boyunca yoğun bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Ercan, "Teşkilatlarımızdan okunan hatimlerin sayısını özellikle istedik. Bugün itibarıyla 300 binden fazla hatmimiz oldu. Bu hatimlerin duasını yapmak üzere Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde bir araya geldik. Tüm İslam alemi ve mazlum coğrafyaların huzura kavuşması için dualar edeceğiz" dedi.
Ev Ziyaretleri ve Saha Çalışmaları
Ercan, Türkiye genelinde yürütülen saha çalışmaları hakkında da bilgi verdi. "5+1" formülüyle oluşturulan ekiplerin her gün ortalama 30 bin evin kapısını çaldığını belirten Ercan, "Vatandaşlarımızla her daim bir aradayız. Ev ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın halini, hatırını sorduk, taleplerini dinleyerek hepsini not aldık. Bu çalışmaları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçiriyoruz. Dolu dolu bir Ramazan geçirmemizi sağlayan tüm teşkilat mensuplarına gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Çocuklara Sürpriz Hediye
Kadir Gecesi etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik etkinlikler planlandığını da aktaran Ercan, 81 ildeki camilerde çocukların ayakkabılarına küçük hediyeler bırakacaklarını açıkladı. Ayrıca, bayrama kadar sürecek olan "Arife Çiçekleri" projesi hakkında da bilgi veren Ercan, "İhtiyaç sahibi evlatlarımıza bayram sevincini yaşatmak adına bayramlık kıyafetlerini hediye edeceğiz" dedi.
