İstanbul'da Bakan Kurum, 100. Yıl İftar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen iftar programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, devlet ve milletin iş birliğiyle asrın felaketine karşı büyük bir seferberlik başlattıklarını belirtti. Programda müzik dinletisi ve Kuran tilaveti sonrası protokol konuşmaları yapıldı.

İstanbul'da Bakan Kurum, 100. Yıl İftar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen iftar programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, devlet ve milletin iş birliğiyle asrın felaketine karşı büyük bir seferberlik başlattıklarını belirtti. Programda müzik dinletisi ve Kuran tilaveti sonrası protokol konuşmaları yapıldı.

Emlak Katılım’ın düzenlediği 100’üncü Yıl İftar Programı, İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Onur Gök ve birçok davetli katıldı. Etkinlikte müzik dinletisi ve video gösterimi yapıldıktan sonra iftar gerçekleştirildi. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Program sonunda Bakan Kurum’a bir tablo hediye edildi.

Programda konuşan Bakan Kurum, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenen bu iftar programının anlamına vurgu yaptı. "Bir milletin şehirlerine bakarsanız, onun estetik anlayışını, ekonomik gücünü ve devlet aklını orada görürsünüz" diyen Kurum, tarih boyunca güçlü devletlerin güçlü şehirler kurduğunu ifade etti. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine atıfta bulunarak, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın şehir kurma ve kalkınma iradesinin en güçlü temsilcisi olduğunu belirtti. 2018 yılında yeniden yapılandırılan bankanın, 2019 yılında faaliyet izni alarak, köklü mirasını günümüz finans dinamikleriyle buluşturduğunu söyledi.

6 Şubat 2023'te yaşanan depremin ardından yapılan çalışmalara değinen Bakan Kurum, "Bu büyük felaket, yalnızca yüreklerimizde değil, ekonomimizde de derin yaralar açtı" diyerek, yaşanan hasarları ve kayıpları aktardı. Depremin ardından Cumhurbaşkanı'nın kendisine hasar tespitiyle ilgili sorduğu sorulara verdiği yanıtları paylaşan Kurum, devlet ve milletin el ele vererek büyük bir dayanışma içinde hareket ettiğini belirtti. "Asrın dayanışmasına dönüştüren büyük bir seferberlik başlattık" ifadesini kullandı.

Bu dayanışma ruhuyla, 200 bin mimar, mühendis ve işçi ile gece gündüz çalışarak rekor hızla konut üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Kurum, toplamda 455 bin konut inşa ettiklerini ifade etti. Ayrıca, 11 bin kilometrelik altyapı çalışmasının tamamlandığını vurgulayarak, "81 ilimizde vatandaşlarımız için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük" dedi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan 500 Bin Sosyal Konut Projesi’ni başlattıklarını ve İstanbul'da kuraları çekmeyi planladıklarını açıkladı. Bu projeyle dar gelirli vatandaşlara yeni ve güvenli yaşam alanları kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin