Olay, Sarıyer Emirgan sahilinde dün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ebubekir Eskici (17), arkadaşlarıyla birlikte tatil yapmak üzere Konya'dan İstanbul'a geldi. İstanbul'da 3 gün geçirmek için gelen gençler, dün akşam denize girmek istedi ve Emirgan sahiline gitti. Dört genç, denizde eğlendiği sırada yüzme bilmediği öğrenilen Eskici, arkadaşlarıyla şakalaşırken dengesini kaybedip denize düştü. Arkadaşları durumu fark ederek yardım çağırdı ve olay yerine gelen dalgıçlar tarafından 30 dakika sonra denizden çıkarıldı.
İlk Müdahale Yapıldı
Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, Eskici’ye ilk müdahaleyi yaptı. Uzun süre denizde kaldığı için boğulma tehlikesi geçiren gencin ciğerleri doldu ve ağzından kan geldi. Kalp masajı yapılan genç, hemen ambulansla İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahale sonrasında yoğun bakım ünitesine alınan Ebubekir Eskici, tüm çabalara rağmen saat 03.00 sıralarında hayatını kaybetti.
İstanbul'da Boğaz'da Boğulma: Genç Hayatını Kaybetti
Konya'dan İstanbul'a tatil için gelen 17 yaşındaki Ebubekir Eskici, Emirgan sahilinde arkadaşlarıyla oynarken denize düştü.