İstanbul'da DEAŞ'a Para Aktaran 8 Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul'da DEAŞ terör örgütüne para aktardığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarındaki işlemler MASAK raporları ile belirlendi.

İstanbul'da DEAŞ'a Para Aktaran 8 Şüpheli Gözaltına Alındı
İstanbul'da DEAŞ terör örgütüne para aktardığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarındaki işlemler MASAK raporları ile belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonu ile terörizmin finansmanı faaliyetlerini tespit etmek için yeni bir çalışma başlattı. Bu süreçte, DEAŞ terör örgütüne fon sağladığı belirtilen 8 şüpheli hakkında önemli bilgilere ulaşıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan analiz raporları, şüphelilerin hesaplarındaki para akışını detaylandırdı.

Yapılan incelemelerde, bu kişilerin para transferlerinin "insani yardım" görünümü altında gerçekleştirildiği belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin çoğunun herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üyelik kaydı bulunmamakta ve adli geçmişi olan kişilerle para transferleri yapıldığı tespit edildi. İşlem açıklamalarında "yardım, ihtiyaç sahibi abla için, kira yardımı, ihtiyaç, v.b." gibi ifadelerin yer aldığı ve hesaplarına gelen-giden tutarların büyüklüğünün dikkat çekici olduğu anlaşıldı.

Şüphelilerin kimlik bilgileri ve hesap kayıtları belirlendikten sonra, bu sabah İstanbul genelinde operasyon düzenlendi. Çeşitli adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 2’si kurusıkı olmak üzere toplam 3 kurusıkı tabanca, çok sayıda kesici ve delici alet ile dijital materyaller ele geçirildi.

Örgüte finansman sağlamakla suçlanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonla ilgili yürütülen tahkikat işlemleri ise çok yönlü bir şekilde devam etmektedir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin