'Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü' davasının ilk duruşmasının beşinci oturumu, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam ettiriliyor. Duruşmada, tutuklu sanıklardan Ağaç A.Ş. çalışanı Fatih Yağcı'nın savunma yapması öngörülüyor. Duruşmanın ilerleyen saatlerinde, sanığın beyanları dinlenecek ve avukatları tarafından yönlendirilen sorularla sürece katkı sağlanacak.
İddianame hakkında bilgi vermek gerekirse, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanan 3 bin 809 sayfalık belgede, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı 'ihbar eden' olarak yer alırken, çeşitli bakanlıklar ve belediyeler 'suçtan zarar görenler' arasında belirtilmiş. Ayrıca, 16 kişi 'müşteki', 5 kişi 'müşteki-şüpheli' sıfatıyla iddianamede yer bulmuş. Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 402 kişi ise 'şüpheli' olarak tanımlanmış.
İddianamede, Ekrem İmamoğlu'nun örgütün kurucusu ve lideri olduğu ifade edilmekte. Bununla birlikte, Fatih Keleş, Murat Ongun, Ertan Yıldız, Murat Gülibrahimoğlu, Adem Soytekin ve Hüseyin Gün gibi isimler de 'örgüt yöneticisi' olarak tanımlanmış. İddianamede, İmamoğlu'na yöneltilen suçlamalar arasında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'suç gelirlerinin aklanması' gibi çeşitli ağır suçlar yer almakta. Toplamda, İmamoğlu'nun 2 bin 430 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep ediliyor.
Öte yandan, hazırlanan iddianamede toplam kamu zararının 160 milyar TL ve 24 milyon dolar olarak belirlendiği bilgisi de yer almakta. Duruşmanın ilerleyen günlerinde, sanıkların savunmalarının dinlenmesiyle birlikte dava sürecinin nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.
