İstanbul'da Fenerbahçe'nin Galatasaray'a Karşı Alınan Mağlubiyetin Ardından Açıklamaları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Galatasaray derbisinin ardından gol atamamalarıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Tedesco, oyunun özellikle ikinci yarısının zorlu geçtiğini belirterek, girmeleri gereken pozisyonları değerlendirdi.

İstanbul'da Fenerbahçe'nin Galatasaray'a Karşı Alınan Mağlubiyetin Ardından Açıklamaları
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Galatasaray derbisinin ardından gol atamamalarıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Tedesco, oyunun özellikle ikinci yarısının zorlu geçtiğini belirterek, girmeleri gereken pozisyonları değerlendirdi.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaştı ve maç sonucunda 3-0 mağlup oldu. Teknik direktör Domenico Tedesco, basın toplantısında yaptığı açıklamada, derbinin özellikle ikinci yarısındaki zorlukları vurguladı. "Girmiş olduğumuz net pozisyonlar vardı. Bu akşam gol atamamamız çılgınca geliyor; girdiğimiz pozisyonları düşününce yazık oldu ama bunlar futbolun bir parçası" dedi. İlk 25 dakikanın iyi geçtiğini ve Galatasaray’ın baskısından kurtulmayı başardıklarını ifade etti.

İlk Yarıda İstediğimiz Oyunu Oynadık

Tedesco, derbideki oyuncu değişiklikleriyle ilgili de sorular aldı. "Ben ilk 11’e koyduğum oyunculara güveniyorum. Bütün hafta boyunca en iyi 11’i belirliyoruz" diyen Tedesco, maçta yaşanan penaltı anının da önemli bir kırılma noktası olduğunu belirtti. "Penaltı kırılma anı oldu. Sonrasında işler bizim için zora girdi" ifadesini kullandı. Ayrıca, kaleye gelen şutların ve kaçan fırsatların da dikkat çekici olduğunu söyledi.

İçin Sorumluluk Aldı

Domenico Tedesco, maçın sonucuna dair sorumluluğu üzerine aldığını vurguladı. "Eğer bir suçlu varsa, o benim" dedi. İlk yarıda iyi bir performans sergilediklerini belirten Tedesco, "Son oynadığımız Konya maçından dersler çıkardık. Daha kompakt oynamamız gerekiyordu" diye ekledi. Tedesco, oyuncuların performansının iyi olduğunu ve alınan sonuçların negatif etkilerinin önüne geçmek için pozitif bir atmosfer yaratmaları gerektiğini ifade etti.

Takımın Moralini Yükseltmek Önemli

Devre arası transfer döneminin takım üzerindeki etkilerini de değerlendiren Tedesco, "Takım devre arası transfer dönemi sonrası iyi maçlar çıkardı. 3-0’lık yenilgiden sonra herkesin kafası aşağı eğildi. Soyunma odasına negatifliğin gelmesini istemem" dedi. Gelecek maçlar için hazırlık yaparken, takımın eksik oyuncularından bahsetti. "Bu sezon bu çok fazla başımıza geldi. Zorlu bir sezon oldu bizim için" diyerek, takımın moralinin yüksek tutulması gerektiğini vurguladı.

Gelecek İçin Umut Var

Tedesco, derbideki mağlubiyetin ardından oyuncuların sakin bırakılmasını istedi. "Kerem zorlu bir süreçten geçti. Harika karakterli oyunculara sahibim. Lütfen oyuncularımı sakin bırakın" diyerek, takım içindeki dinamiklere vurgu yaptı. Tesislerle ilgili de açıklamalarda bulunan Tedesco, "Samandıra’nın kapalı olması beni mutlu eder" dedi ve sezon bitiminde transferler üzerine değerlendirmeler yapacaklarını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin