İstanbul'da Gönüllü Olarak Mukaddes Emanetlerin Bakımını Yapan Özer Celep

İstanbul'da Özer Celep, 2008 yılından bu yana Peygamber Efendimiz’e ait Mukaddes Emanetlerin bakım ve restorasyonunu gönüllü olarak gerçekleştiriyor. Celep, emanetleri onarıp, gelecek nesillere aktarıyor.

İstanbul'da Gönüllü Olarak Mukaddes Emanetlerin Bakımını Yapan Özer Celep
İstanbul'da Özer Celep, 2008 yılından bu yana Peygamber Efendimiz’e ait Mukaddes Emanetlerin bakım ve restorasyonunu gönüllü olarak gerçekleştiriyor. Celep, emanetleri onarıp, gelecek nesillere aktarıyor.

İstanbul’da mukaddes emanetlerin bakımının yapıldığı alanda, Peygamber Efendimiz’e (sallallâhu aleyhi ve sellem) ait kabul edilen Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif, Kabe örtülerinden parçalar ve Kadem-i Şerif örnekleri gibi çeşitli kutsal emanetler muhafaza edilmektedir. Özer Celep, kendisine getirilen emanetleri eski muhafazalarından çıkardıktan sonra dikkatlice bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. Ayrıca, bal mumunu yenileyerek yeni muhafazalara yerleştiriyor ve bu değerli eserlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyor.

Manevi Bir Hikâyeyle Başlayan Hizmet

Özer Celep, mukaddes emanetlerin restorasyonunu gerçekleştirdiği süreç hakkında, "Bu hizmet manevi bir emirle başladı" ifadelerini kullanarak, 2008 yılından bu yana devam eden bu çalışmanın bir rüyanın tezahürü olduğunu belirtiyor. Celep, bu hizmetin başlangıcının bir işaret olduğunu düşündüğünü ve Sakal-ı Şerif’in kendisine verilmesi gibi birçok kişinin rüyasında bu hizmetin yer aldığını dile getiriyor.

Gelecek Nesillere Ulaşmayı Amaçlıyoruz

Celep, restorasyon çalışmalarının en önemli amacının mukaddes emanetleri gelecekteki nesillere aktarmak olduğunu vurgulayarak, "Emanetlerin bakımının yapılması, muhafazasının değiştirilmesi ve sandıklarının yenilenmesi gibi işlemler gerçekleştiriyoruz. Asıl hedefimiz, bu emanetlerin bereketine ulaşmak için bir köprü olmaktır" dedi. Ayrıca, bu değerli eserlerin belirli aralıklarla kontrol edilmesi gerektiğini ve bakımın her beş yılda bir yapılmasının verimli olduğunu ifade etti. Elde böyle bir emanet bulunduran kişiler için bakım ve restorasyon yapmanın kendi uğraşları olduğunu belirten Celep, buraya vakfedilmiş emanetleri görmek isteyen birçok kişi olduğunu ancak asıl çalışmalarının restorasyon olduğu için ziyaret imkânlarının her zaman sağlanamadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin