İstanbul'da, Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Huzur İstanbul’ uygulaması kapsamında il genelinde geniş çaplı bir asayiş denetimi yapıldı. Bu uygulamada, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Trafik ekiplerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polis ekibi ve bekçiler görev aldı. Uygulama, Taksim Meydanı'nda yoğun bir şekilde gerçekleştirildi ve burada polis ekipleri çevredeki güvenliği sağlamak amacıyla dikkatli bir şekilde çalıştı.
Durdurulan araçlar, ekipler tarafından titizlikle incelendi. Narkotik köpeği "Hanna", uygulama süresince araçlarda uyuşturucu araması yaptı. Belirlenen kontrol noktalarında, giriş ve çıkışların kapatılmasıyla birlikte durdurulan şahısların Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulamaları yapıldı. Ayrıca, el çantaları, valizler ve araçlar da detaylı bir kontrol sürecinden geçirildi.
Uygulamanın bir parçası olarak trafik kontrolleri de gerçekleştirildi. Bu süreçte, polis helikopteri havadan destek vererek denetimlerin etkinliğini artırdı. Uygulamanın geç saatlere kadar süreceği ve bu süre zarfında olumsuz bir durumla karşılaşılmadığı öğrenildi. Böylece İstanbul genelinde güvenlik önlemlerinin artırılması hedeflenmiş oldu.