İstanbul’da gerçekleştirilen Ispartalılar buluşması, gül kokusunu ve Isparta'nın değerlerini şehre taşıdı. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Kadir Delibalta, "Her gittiğimiz yerde Isparta modelini anlatıyoruz" diyerek, Isparta'nın uyumlu yapısına vurgu yaptı. Delibalta, "Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in katkılarıyla bu uyum sağlanmıştır" şeklinde konuştu.
İstanbul'daki Ispartalıların Birliği
Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, Bağcılar’da yaklaşık 3 bin Ispartalı'nın yaşadığını belirterek, "Isparta, gitmeyenlerin bile görmek istediği bir şehir" dedi. Yıldız, "Anadolu kültürünü iliklerinize kadar hissediyorsunuz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Isparta’nın milli ve manevi değerleriyle öne çıktığını söyleyerek, "İstanbul'daki Ispartalı hemşehrilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Isparta'nın havasını, kokusunu ve güzelliklerini İstanbul'a taşımaya çalışıyoruz" diyerek, birlik ve beraberlik için düzenlenen bu buluşmanın önemine dikkat çekti. "Isparta, her zaman en iyisine layıktır" diyen Başdeğirmen, katılımcılara teşekkür etti.
Gelecek Yıllar İçin Umut Verici
Başdeğirmen, bu yılki katılımın geçen yıldan daha fazla olduğunu belirterek, "Seneye çok daha fazla kalabalık olacağız. Isparta'nın güzelliklerini İstanbul'da yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Katılımcılar ise Başkan Başdeğirmen’e duydukları sevgiyi dile getirerek, "Başkanımız süper insan" ifadelerini kullandılar.
Program sonunda Isparta Gönül Birliği Derneği yöneticileri, desteklerinden dolayı Başdeğirmen ve protokol üyelerine hediye takdim etti. Sanatçı Ertuğrul Kiraz da canlı performansıyla etkinliğe renk kattı. Ayrıca, buluşmanın son bölümünde Isparta32 Spor'un maçını izleyen katılımcılar, galibiyeti coşkuyla kutladı.