İstanbul'da Kızamık Hastalığı ile İlgili Son Gelişmeleri Paylaştı

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Güner, kızamık hastalığı ile ilgili sorun yaşanmadığını ve durumu yakından takip ettiklerini belirtti. Ayrıca, sağlık yatırımları ve aşı uygulamaları hakkında da bilgiler verdi.

İstanbul'da Kızamık Hastalığı ile İlgili Son Gelişmeleri Paylaştı
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Güner, kızamık hastalığı ile ilgili sorun yaşanmadığını ve durumu yakından takip ettiklerini belirtti. Ayrıca, sağlık yatırımları ve aşı uygulamaları hakkında da bilgiler verdi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, son günlerde dünya genelinde tartışmalara neden olan kızamık hastalığı hakkında bilgi verdi. Kızamık belirtileri, yüksek ateş, döküntü ve boğaz ağrısı gibi etkilerle kendini gösteriyor. Doç. Dr. Güner, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada İstanbul'daki sağlık durumunu ve devam eden sağlık yatırımlarını aktardı. Özellikle beklenen büyük İstanbul depremine yönelik yapılan hazırlıklar hakkında da bilgiler paylaştı.

"Geçtiğimiz sene 4 milyon 232 bin aşı uygulandı"

Doç. Dr. Güner, Türkiye'nin aşı uygulamalarındaki başarısına dikkat çekerek, "5 bine yakın aile hekimimiz ve 1.114 aile sağlığı merkezimizle, tüm Türkiye'de 30 bini aşan aile hekimiyle aşılamayı gerçekleştirebiliyoruz." dedi. Geçtiğimiz yıl 4 milyon 232 bin aşı yapıldığını belirten Güner, aşı kararsızlığına da değindi. Aşıların bilimle ilişkili olduğunu vurgulayan Güner, kızamık için aşılamanın önemine dikkat çekti.

"İstanbul’da 18 hastane yatırımı devam etmekte"

İstanbul'un sağlık alt yapısına yönelik açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Güner, 2002 yılından itibaren başlayan Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde İstanbul'daki sağlık yapılarının depreme dayanıklı hale getirildiğini ifade etti. 2025 yılına kadar 52 aile sağlığı merkezi açmayı hedeflediklerini belirten Güner, 18 hastane yatırımı üzerinde çalışıldığını söyledi. Sancaktepe'de Türkiye’nin en büyük hastanesinin inşaatı sürerken, yeni hastanelerin açılmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılacağını vurguladı.

"Türkiye’nin bir planı var, İstanbul’un her ilçesi illerle eşleştirilmiş durumda"

Büyük İstanbul depremine karşı hazırlıklar yapıldığını belirten Güner, izolatörlü hastanelerle sağlık hizmetinin devam edeceğini söyledi. İstanbul'un sağlık alt yapısının her geçen gün güçlendiğini ifade eden Güner, Türkiye'nin sağlık planının her ilçeye özel olarak hazırlandığını vurguladı. Deprem anında hangi hastanelerin kullanılacağı ve sağlık personelinin nerede görev alacağı konusunda net bir planlama yapıldığını belirtti.

"Kızamıkla ilgili problemimiz yok, birebir takip ediyoruz"

Kızamık hastalığına dair endişeleri gideren Doç. Dr. Güner, aşılama oranlarının yüzde 90'ların üzerinde olduğunu belirtti. Pandemi sürecinde aşıların önemi hakkında bilgi sahibi olunduğuna dikkat çeken Güner, kızamık ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili bir risk olmadığını, durumu düzenli olarak takip ettiklerini ifade etti. Kızamık şüpheli vakalarının çoğunun aşısız çocuklarda görüldüğünü belirtirken, Avrupa’da yaşanan aşılamadaki sorunlara da dikkat çekti.

(HK-RU)

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin